Újpest: megegyeztek a stadion bérléséről 25 évre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 08:31
null
A Szusza Ferenc Stadion (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Megszületett a megállapodás az UTE-val, az Újpest a következő 25 évben is használhatja a Szusza Ferenc Stadiont – jelentette be hétfőn hivatalos honlapján a lila-fehér labdarúgócsapat.

 

„A tárgyalások elején nem mindenben értettünk egyet Őze István úrral (UTE-klubigazgató – NSO), de mára ez teljes mértékben megváltozott – idézi a klubhonlap Gyarmati Eszter ügyvezető igazgatót. – A jó kapcsolatnak és a megannyi tárgyalásnak köszönhetően sikerült megegyeznünk egy mindkét fél számára kielégítő, hosszú távú stadionbérlési megállapodásról. Örömmel tájékoztatjuk a szurkolóinkat, hogy az UTE-val történt megállapodás értelmében, ha és amennyiben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, mint az állami tulajdonban levő stadion vagyonkezelője engedélyezi, huszonöt éven keresztül játszhatjuk a hazai összecsapásainkat az egyetlen otthonunkban, a Szusza Ferenc Stadionban.”

Mint korábban beszámoltunk róla, az újpestiek a következő NB I-es idény rajtengedélyéhez Szolnokot jelölték meg hazai mérkőzéseik helyszínéül, mert a Megyeri úton a felújításkor nem helyeztek el pályafűtést a gyepszőnyeg alatt, márpedig az MLSZ licencfeltételei között ez is szerepel.

Az Újpesttől hétfőn azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a klub jelenleg is tárgyal az MLSZ-szel arról, hogy a pályafűtés hiányának ellenére az NB I-es csapat a Megyeri úton fogadhassa ellenfeleit.

Roderick Duchatelet klubelnök hozzátette: még további három-négy játékos érkezésével számolnak a nyáron.

„Meggyőződésünk, hogy ha még néhány játékos el is hagyja a klubot, akkor is erősebb csapatunk lesz ebben az idényben. Az eredmények tekintetében is arra számítunk, hogy sokkal jobbak lesznek, mint tavaly voltak. A cél ezért az idényben a dobogó a bajnokságban, a kupa megnyerése mellett.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Nagy Dániel (Würzburger Kickers – Németország), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Filip Pajovics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Simon Krisztián (1860 München – Németország, szabadon igazolhatóként), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Hajnal Balázs, Németh Árpád, Németh Kristóf
Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Hadaró Valentin (Kaposvár, próbajáték), Iszlai Bence (Haladás)
Távozók: Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros), Balajcza Szabolcs (Siófok, szabadon igazolhatóként), Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Jonathan Heris (belga, Puskás Akadémia), Nagy Gábor (ZTE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Enisz Bardi (macedón, Levante – Spanyolország, Dortmund és VfB Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton), Lázok János (Kisvárda)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik