Újpest: a gólerős irányító tud a horvát élklub érdeklődéséről

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.01.15. 09:07
null
Enisz Bardi 2014-ben érkezett Újpestre, ahol kulcsembernek számít (Fotó: NS-archív)
Az újpestiek albán származású hatszoros macedón válogatott labdarúgójáért, Enisz Bardiért bejelentkezett az NK Osijek, amely horvátországi hírek szerint szívesen magához csábítaná az apró termetű, villámgyors irányítót. Állítólag az eszékiek négyszázezer eurót (124 millió forintot) szánnának az NB I egyik legtechnikásabb játékosára.

 

„Jól sikerült az őszöm, a góljaim számával és a játékommal is elégedett lehetek – mondta érdeklődésünkre a huszonegy esztendős labdarúgó. – A csapat futballjával sem volt probléma, bátran, kezdeményezően léptünk fel a meccseken, de a sok döntetlen miatt csupán hatodikak vagyunk a tabellán. Hallottam az eszéki csapat érdeklődéséről, ám ennél több egyelőre nem történt.”

A szkopjei születésű játékos elmondta, Újpesten nagyszerűen érzi magát, fejlődése szempontjából jelen pillanatban a lehető legjobb helyen van, így a lehetséges váltással kapcsolatos döntéseket alaposan megfontolja. Enisz Bardi huszonegy esztendősen úgy véli, ha a tavasszal is hasonló jó formában futballozna, alighanem magasabban jegyzett együttesek is bejelentkeznének érte. A liláknak mindenesetre nem kell aggódniuk, hogy valaki ingyen elcsábítja tőlük Bardit, a támadó középpályást még három évig szerződés köti a Megyeri útra.

A tavaly magyar többségi tulajdonba kerülő eszékiek húsz fordulót követően a harmadik helyen állnak a horvát élvonalban.

A lila-fehérek a hétfői munkakezdést követően vasárnap kapnak először pihenőnapot, majd tovább folytatódik a felkészülés kezdeti kemény időszaka, Nebojsa Vignjevics továbbra is a Tábor utcai műfüves pályán futtatja a keret tagjait.

Bardi 2014-ben érkezett Újpestre, első meccsét a Videoton ellen 2–0-ra elveszített fehérvári találkozón játszotta, és noha a korábbi idényekben is általában a kezdőcsapat tagja volt, igazán kiemelkedően csak most ősszel futballozott. Tizennyolc bajnokin nyolc gólt lőtt, amelynek köszönhetően (az azóta a dél-koreai Jeonnam Dragonshoz távozó) Feczesin Róberttel, valamint az ősi rivális Ferencvárosnál futballozó Marco Djuricinnel a góllövőlista élén áll.

Az átigazolást gyengíti, hogy az Újpest az érvényben lévő FIFA-eltiltás miatt még a téli átigazolási szezonban sem igazolhat futballistát. Így a hatodik helyen álló együttes aligha válik meg szívesen az egyik legjobbjától.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség kizárta az Újpestet két átigazolási időszakból (2016 nyár és 2017 tél).

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szűcs Kristóf
Kiszemeltek: –
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Enisz Bardi
(macedón, NK Osijek – Horvátország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik