Újpest: „A belga tulaj indulatból irányítja a klubot”

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 16:59
Mint ismeretes, az Újpest FC még decemberben közölte, hogy több játékossal, köztük Szabó Bencével is szerződést bontottak. A játékos édesapját, a csapat korábbi ügyvezetőjét meglepte a bejelentés, és jogi lépéseket is elképzelhetőnek tart.

„A fiam kirúgása előtt két héttel Roderick Duchatelet-vel, az Újpest tulajdonosával és Bencével együtt tárgyaltunk. A belga korrektnek tűnt, elmondta, az edző nem számít a fiamra az első keretnél, ezért ha találunk neki csapatot, ingyen elengedi, ha meg nem, akkor a tartalékoknál játszhat és továbbra is megkapja a fizetését. Megkérdeztem, mi lenne, ha kifizetné Bencét a 2014 nyaráig élő szerződése szerint, és elköszönnénk egymástól, ám ő erre azt válaszolta, játék nélkül senkinek sem fizet. Aztán kezet ráztunk, és úgy váltunk el, hogy Bence továbbra is a klub játékosa. Két hét múlva viszont a postástól tudtuk meg, hogy menesztették őt" – nyilatkozta a Borsnak idősb Szabó Bence, akit meglepett a szerződésbontás.Borsnak idősb Szabó Bence, akit meglepett a szerződésbontás.

„A kérése, hogy Hrutka János játékosmenedzserrel bontsunk szerződést, hónapokkal ezelőtt megtörtént. Két dologra gondolok. Az egyik, hogy a fiam félreértés áldozata lett, a másik, hogy a belga tulaj indulatból irányítja a klubot. A döntései miatt már az MLSZ-szel és a szurkolókkal is megromlott a kapcsolata, de a klub kétszeres olimpiai bajnokaként, korábbi elnökeként, a magyar sport operatív vezetőjeként én is több tiszteletre számítottam tőle" – fogalmazott Szabó, aki hozzátette, nem törődik bele a vezetőség döntésébe. Abban bízik, sikerül peren kívül meggyezniük, viszont ha nem, akkor bírósághoz fordul, mert szerinte nevetséges indokokkal bontottak szerződést a fiával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik