Szpisljak: Róma sem három nap alatt épült fel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.09. 11:08
A labdarúgó NB I 4. fordulójának szombati mérkőzésein a Ferencváros a Videoton ellen is megőrizte hibátlan mérlegét, az MTK kiütötte a Diósgyőrt, a Paks elvette a Honvéd veretlenségét, az Újpest a hajrában mentette döntetlenre a Puskás Akadémia elleni találkozót, a Vasas a másik újonc Békéscsaba otthonában szerezte meg első győzelmét. Olvassák el egy helyen az edzői nyilatkozatokat!

MTK–DIÓSGYŐR 5–0MTK–DIÓSGYŐR 5–0

László Csaba, az MTK vezetőedzője: – Valóban szép este volt, nekünk tulajdonképpen minden sikerült, ellenfelünk viszont nem mondhatja el magáról ugyanezt. Éppen ezért szeretnék sok sikert kívánni a folytatásban Bekő Balázs kollégámnak. Mindig igyekszem a földön maradni, a kudarcaink és a győzelmeink után egyaránt. Ezt a sikert sem szabad túlértékelnünk, de erőt merítenünk belőle annál inkább kell. Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Innen és így kell folytatnunk.

Bekő Balázs, a Diósgyőr vezetőedzője: – Ami rosszat elkövethettek a játékosaim, mind meg is tették. Borzasztó egyéni hibák, görcsösség, kishitűség. Még egyszer mondom, saját magunkat végeztük ki. A hibáinkkal felhoztuk az MTK-t, amely könyörtelenül kihasználta ezeket a hibákat. Nem is tehetek mást, gratulálok az ellenfélnek. A szünetben próbáltam felrázni játékosaimat, de a jelek szerint nem sikerült. Az eredmény hűen tükrözi, mi történt a pályán.

VIDEOTON–FERENCVÁROS 1–3

Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője az M4-nek: – Nagyon szigorú volt Vinícius kiállítása. Csapatkapitányként joga van szólni a játékvezetőhöz. Szólt is, de kiállították. A vereségre megvannak az okok, de ezekről most nem szeretnék beszélni. Nem a fejekben kell keresni. Nehéz a dolgunk, háromnaponta jönnek a tétmeccsek nehéz ellenfelekkel. A Fradi is ilyen volt. A következő hét regenerálódással telik majd. Gratulálunk a Fradinak, jobban játszott, nem volt esélyünk emberhátrányban.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az M4-nek: – Nagy melegben kellett futballozni. Néha nem könnyebb tíz ember ellen játszani, mint tizenegy ellen, de a fiúk jól oldották meg a feladatot. A csapatom nem idegeskedett egy–egy után. Idegenben játszottunk a bajnoki címvédővel, három–egyre nyertünk, így elégedett lehetek az eredménnyel.

BÉKÉSCSABA–VASAS 0–2

Még nincs pontja Szpisljak csapatának (Fotó: Lehoczky Péter)
Még nincs pontja Szpisljak csapatának (Fotó: Lehoczky Péter)

Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője: – Vesztes mérkőzés után mindig csalódott, ideges az ember, nehéz ilyenkor az érzelmeken úrrá lenni. Sajnos bátortalanok voltunk, és ismét olyan hibákat követtünk el, amelyeket az első osztályban nem lehet. Próbáltuk kézben tartani a mérkőzést, olykor a Vasas fölé kerekedtünk, de ez kevés volt. Elemeznünk kell a találkozót, meg kell néznünk és meg kell mutatnunk a játékosoknak, hol és miben hibáztak, hogy a jövő héten ezeket ne kövessék el újra. A Vasas jól játszott, gyors, veszélyes támadói vannak, nem érdemtelenül vitte el a három pontot tőlünk. Ne feledjük, Róma sem három nap alatt épült fel, nekünk is időre van szükségünk, amíg összeállunk. Csapatépítés közepén állunk, és noha tudom, fogynak a fordulók, mégsem esek pánikba. Meg kell találnom a megfelelő labdarúgókat a megfelelő posztokra.

Simon Antal, a Vasas vezetőedzője: – Számunkra most egy a lényeg, hogy nyertünk! Nagyon kellett a siker, hiszen az előző mérkőzéseken is benne volt a játékunkban a győzelem, de minimum néhány döntetlen. Sokat tettünk a győzelemért, s noha tudtuk, hogy szervezett, egységes csapat a Békéscsaba, mégis sikerült feltörnünk a védelmét. A góljaink mellett két kapufát is lőttünk, ha azok a helyzetek is bemennek, hamarabb eldőlhetett volna a találkozó sorsa. A fiúk tudták, ez az a bajnoki, amelyet meg kell nyernünk. És meg is nyertük. A héten úgy készültünk, hogy a másik újonc otthonából kötelező elhoznunk a három pontot, biztos vagyok benne, a siker meghozza a srácok önbizalmát, és a jövőben sorra szerezzük a többi pontot. De látni kell azt is, a tizenkét csapatos NB I más kávéház, itt aztán hétről hétre fel kell kötnünk a gatyánkat.

 

PAKS–HONVÉD 3–1

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: – Szerintem nagyon jól futballoztunk, számos helyzetet dolgoztunk ki, szép gólokat szereztünk. Van stílusa a játékunknak, és ha ez nem is tükröződik minden meccsen az eredményben, általában jól futballozunk. Ahogy tettük a Honvéd ellen is. Balázs Zsolt gólja gyönyörű volt! Azt nem lehet mondani, hogy az első három fordulóban csúcsformában játszott, de amit ezen a meccsen bemutatott, azért kalapot emelek előtte.

Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője: – Nemcsak az első hibát követtük el, hanem a másodikat is, ez mindjárt két paksi gólt hozott. A második különösen amatőr hiba volt, ezen a szinten ez megengedhetetlen. Nemcsak a játékosok felelősek ezért, hanem én is. Minden meccsbe beleélem magam, én is rettentően akarom a sikert. Ugyanakkor a Paks ügyes és intelligens csapat, megérdemelten nyert.

ÚJPEST–PAFC 2–2

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: – Mindvégig azt gondoltam, hogy nyerünk. Az volt a baj, hogy a négy csatárból csak egy, esetleg kettő ért oda egy időben a tizenhatoson belülre. Az kevés. Amikor aztán Kálnoki Kis Dávid feljebb lépett, több bajt okoztunk, de valóban nem voltunk kellően veszélyesek, és nem alakítottunk ki elegendő helyzetet. Néhányan a csapatból korábban nem játszottak ilyen nyomás alatt, nem is annyira tudták kezelni. Amúgy azt kaptuk, amire számítottunk, a vendégek kivártak, kontrákkal próbáltak érvényesülni. Az első félidőben majdnem végig jól játszottunk, de a végén három percre elveszett a koncentráció. Egy–nulla után hiába volt néhány helyzetünk, nem használtuk ki, aztán könnyen elvesztettük a labdákat. A második félidőben gyorsan akartunk egyenlíteni, s nehéz volt tartani a tempót. Szervezett csapat a Puskás, amely veszélyes kontrákat vezet, ezt igazolta ezúttal is.

Robert Jarni, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: – Elégedettek vagyunk az egy ponttal, a játék képe alapján reális az eredmény. Nagyon nehéz meccs volt, erre számítottunk persze. Tudtuk, hogy jó formában van az Újpest, hogy a tradíciója is arra ösztönzi, támadólag lépjen fel, ehhez meg is vannak a játékosai. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, lassan járattuk a labdát, lassan játszottunk, két gólt szerencsére találtunk. A másodikban rendeztük a védekezésünket, a megszerzett labdákból jobban, gyorsabban indultunk meg, de az Újpest mindent egy lapra feltéve támadott, s kifizetődött a hozzáállása.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 4 4 10–2 +8 12
2. Újpest FC 4 2 2 7–3 +4 8
3. MTK Budapest 4 2 1 1 9–4 +5 7
4. Paksi FC 4 2 1 1 7–2 +5 7
5. Budapest Honvéd 4 2 1 1 7–7 0 7
6. DVSC-Teva 3 1 2 7–6 +1 5
7. Puskás Akadémia FC 4 1 2 1 4–4 0 5
8. Szombathelyi Haladás 3 1 1 1 3–4 –1 4
9. Vasas FC 4 1 3 4–7 –3 3
10. Videoton FC 4 1 3 3–6 –3 3
11. Diósgyőri VTK 4 1 3 4–11 –7 3
12. Békéscsaba Előre 4 4 2–11 –9 0
LABDARÚGÓ NB I, 4. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Augusztus 8., szombat
18.00 Békéscsaba–Vasas 0–2 Szabó Zsolt
18.00 Paksi FC–Bp. Honvéd 3–1 Bognár Tamás
18.00
Újpest FC–Puskás Akadémia 2–2
Pintér Csaba
18.00
MTK–DVTK 5–0Erdős József
20.30 Videoton–Ferencváros 1–3 Andó-Szabó Sándor
Augusztus 9., vasárnap
20.15 DVSC-Teva–Haladás (Tv: M4) Vad II István

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik