Sportrádió: Haász Sándor igazi legendákkal dolgozott a futballban is

Vágólapra másolva!
2023.01.21. 07:08
A péntek esti Hazafutásban egy neves futballszakértő, korábbi NB I-es edző volt Balogh Balázs vendége. Haász Sándor kosárlabdázóként kezdte, a futballszerelem csak később érte el, amikor NB II-es játékos lett.

 

„Hozzá tudok szólni a kézilabdához, de nem mint szakértő. A feleségem Tatabányáról származik, és NB I-es kézilabdázó volt ott, de én annyival voltam közelebb a kézilabdához, hogy a módszertan és a sportjátékok hozzám tartoztak, én felügyeltem ezeket a területeket. A vízipólót kihagytam, mert túlzás lett volna, ha beleszólok valamit… Nagyon szerettem a kézilabdát, azért is, mert a kézilabdások nagyon szerettek focizni, és mindig a futballedzőkkel, mint Laczkó Mihály, szerettek volna játszani. Sokat játszottunk, kellemetlen ellenfelek voltak, de ügyesen, jól játszottak – elevenítette fel a most zajló világbajnokság kapcsán a Sportrádió vendége, Haász Sándor. Előbb voltam igazolt kosárlabdázó, mint futballista, a foci volt a keret, abba minden sport belefért. A gimnáziumban kezdtem el kosarazni. A testnevelőtanáraink elvittek bennünket egy osztálykirándulásra Pécsre, ahol a Pécs a Honvéddal játszott. Megnéztük azt a gálaelőadást, amit ott tartottak, mondom, ez egy szenzáció.”

 

„Két-három amerikai, így kezdődik Magyarországon sajnos egy magyar kosárlabdacsapat” – világított rá a kezdetek és a mostani idők közötti különbségre.

Hogy hogyan került a kosárpályákról a TF-en át a futballpályákra, a magyar sport nagy alakjaival megismerkedve?

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik