Sousa: Magyarországon a bírók szentek és sérthetetlenek

Vágólapra másolva!
2012.08.13. 09:59
null
Paulo Sousát (jobbra) a lelátóra küldte Szabó Zsolt játékvezető (Fotó: Németh Ferenc)
A Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa elsősorban a játékvezetőkkel foglalkozott a Honvéd elleni tegnapi 1–0-s vereség után. A paksi Máté Csaba elmondta az Újpest elleni döntetlen után, hogy nem kapott ultimátumot a vezetőktől, míg a lila-fehéreket irányító Jos Daerden szerint néhány héten belül nagyszerű csapat lesz az Újpest. Garami József arról beszélt, a Pécs jobb volt az MTK-nál, Supka Attila szerint reális a gól nélküli eredmény – edzői értékelések a labdarúgó NB I tegnapi meccsei után. 

 

SOUSA: ENNEK A JÁTÉKNAK A FUTBALLISTÁKRÓL KELLENE SZÓLNIA

A Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa a sajtótájékoztatón elsősorban Szabó Zsolt játékvezetővel foglalkozott a tegnapi, a Honvéd ellen 1–0-ra elveszített bajnoki után.

„Ha a védekező csapat vagy annak játékosa csak az ötödik fault után kap először sárga lapot, úgy biztosan" – válaszolta a portugál szakember arra a kérdésre, hogy könnyebb-e a Videotonnak idegenben futballoznia.

Sousa kitért a hajrában kihagyott tizenegyesre is: „Ez kimaradt, több másik pedig elmaradt. Nézzék csak meg a felvételeket, kiderül, mire gondolok."

A szakember arról is beszélt, miért küldte fel őt a játékvezető a lelátóra.

„Ezek szerint nem tapsolhatom meg a saját játékosomat? Mert a játékvezető fordíthatja magában úgy is, hogy neki szólt. Látnom kell, Magyarországon a bírók szentek és sérthetetlenek, a negyedik játékvezető mint valami hadsereg kapitánya utasított rendre, pedig ne felejtsük el, ennek a játéknak a futballistákról kellene szólnia, nem a bírókról – fogalmazott Sousa, aki azért szakmailag is értékelte a meccset. – Az volt a benyomásom, hogy főleg mentálisan volt fáradt a csapat, pedig igyekeztünk a friss embereket szerepeltetni. Szervezett, jó kontrákat vezető ellenféllel találkoztunk. A döntetlen azonban igazságosabb lett volna."

Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője arról beszélt, hogy a vészkapusként tizenegyest hárító Ivan Lovric néha edzésen is beáll a kapuba. A szakember elismeri, szerencse is kellett a győzelmükhöz.

„Bíztam a csodában. Ivan Lovric és Kemenes Szabolcs az edzésen néha szórakozásból helyet cserél, párbajoznak, most már látom, megérte nekik versenyezni. Kovács István néhányszor feldobta magát korábban, azok a szituációk is kísértettek, szerintem Torghelle Sándor is előbb esett, mint hogy hozzáértek volna. De tény, szerencse is kell a nagy győzelmekhez. Roppant nehéz meccsen nyertünk, szerintem a legjobb magyar csapat ellen, és ha a Videoton birtokolta is többet a labdát, nagy helyzeteink nekünk voltak, a fehérváriaknak alig" – összegzett az olasz szakember.

 

PAKSON NINCS ULTIMÁTUM

A Paks–Újpest (2–2) mérkőzés után a hazaiakat második meccsen irányító Máté Csaba arról beszélt, hogy ő nem kapott ultimátumot a vezetőségtől, és egyelőre nem is a jövőjével foglalkozik.

„Nekem senki sem adott olyan ultimátumot, hogy ha ezt a meccset nem nyerjük meg, akkor mennem kell. Most nem a jövőm foglalkoztat – fogalmazott Máté, aki a tegnapi meccsre is kitért. – Az első félidőben az történt, amit mi akartunk, aztán a kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés sorsát."

Az Újpest vezetőedzője, Jos Daerden szerint tegnap nem volt szerencséjük, de a sok munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye.

„Balszerencsések voltunk néhány esetben, de azt is elismerem, akár veszíthettünk volna. Tíz ember ellen a széleket kell többet használni, és mi ezt nagyon jól is csináltuk a kiállítást követő percekben. Aztán talán a túlzott lelkesedés miatt is, de kevésbé voltunk fegyelmezettek. Az eredmény a teljesítmény gyümölcse, és hiszem, hogy néhány héten belül nagyszerű csapatunk lesz" – nyilatkozta a belga szakember.

 

AZ MTK ÉS A PÉCS IS ÉRTÉKES PONTOT SZERZETT

Az MTK–Pécs (0–0) mérkőzés után alapvetően egyik szakember sem volt különösebben csalódott a pontosztozkodás miatt, bár azt Garami József is elismerte, jobban játszott a vendégcsapat.

„Zaklatott héten vagyunk túl, érződött, hogy a csapat néhány napja százhúsz perces kupamérkőzést vívott, emiatt tompák, fásultak voltunk. Azért értékes ez a pont, mert bár küzdöttünk, a Pécs jobban játszott. Természetesen mindent megtettünk a győzelemért, most ennyire futotta" – nyilatkozta a hazaiak szakmai igazgatója, Garami József.

„Úgy érkeztünk ide, hogy győzni szeretnénk, ez meg is látszott a játékunkon, voltak helyzeteink, ám az MTK-nak is akadtak lehetőségei, így a döntetlen reálisnak mondható. Sok múlik azon, hogyan dönt a játékos kiélezett helyzetben. Ahogy a Ferencváros ellen, most is nyerhettünk volna, de a befejezéseknél nagyobb koncentrációra van szükség" – értékelt a Pécsi MFC vezetőedzője, Supka Attila.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
MTK–Pécsi MFC 0–0
AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 3 3 4–1 +3 9
2. Haladás 3 2 1 8–3 +5 7
3. DVSC-Teva 3 2 1 6–3 +3 6
4. Diósgyőri VTK 3 2 1 4–3 +1 6
5. Ferencváros 3 1 2 5–2 +3 5
6. MTK Budapest 3 1 2 4–2 +2 5
7. Pécsi MFC 3 1 2 3–2 +1 5
8. Videoton FC 3 1 1 1 2–2 0 4
9. Győri ETO 3 1 1 1 4–6 –2 4
10. Kaposvári Rákóczi 3 1 2 3–5 –2 3
11. MVM Paks 3 2 1 4–5 –1 2
12. Kecskeméti TE 3 2 1 3–4 –1 2
13. Lombard Pápa FC 3 2 1 2–5 –3 2
14. Újpest FC 3 1 2 3–5 –2 1
15. Egri FC 3 1 2 3–6 –3 1
16. Siófok 3 1 2 1–5 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik