Sok játékos kell Újpesten, miközben heten távozhatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 14:18
null
Már Újpesten is dolgoznak – Kabát Péterék is elkezdték a nyári felkészülést (Fotó: Mirkó István)
Az Újpest labdarúgócsapatánál tegnap kezdődött a nyári felkészülés. Az már biztos, hogy hét, élő szerződéssel rendelkező játékosra nem tart igényt a klub, miközben az együttes edzője, Marc Lelievre sem tudja, milyen lesz az új csapata – elmondása szerint még nagyon sok játékosra szüksége lenne.

Újpesten tegnap kezdődött el a nyári felkészülés. Az első edzésen a szertárostól – a vezetők döntése értelmében – már nem kaptak a többiekéhez hasonló szerelést azok a játékosok, akiknek a következő szezonra ugyan élő szerződésük van, de nem számítanak rájuk. Ők a társaikétól teljesen eltérő színű, fekete pólót és rövidnadrágot viseltek.

AKIK TÁVOZTAK VAGY TÁVOZHATNAK
A Nemzeti Sport Online arra kérte az Újpest kommunikációs igazgatóját, Gressó Gergelyt, hogy a tisztánlátás érdekében vázolja, pontosan kik azok a játékosok – a B-csapat keretével együtt – akiknek lejár a szerződésük, illetve akiknek nem jár le, de a jövőben már nem számolnak velük vagy távozhatnak.
Június 30-án lejár a szerződésük, nem hosszabbítanak: Banai Balázs, Baranyai Ádám, Bodnár István, Floszmann Tamás, Kálmán Zsolt, Kovács Dániel, Magos Mátyás, Pollák Zoltán, Rubus Tamás, Szokol Zsolt.
Nem jár le a szerződésük, de csapatot kereshetnek: Barczi Dávid, Dombai Viktor, Egerszegi Tamás, Fodor Marcell, Remili Mohamed, Szélesi Zoltán, Tóth Bálint.
Korábban távoztak: Bruno Moraes (Gil Vicente – Portugália), Horváth Tamás (Mezőkövesd) Alessandro Iandoli (Standard Liege – Belgium), Zamostny Balázs (Vasas – kölcsönbe)
Élő szerződésük van, próbajátékon szerepelnek: Naim Aarab (St. Truiden – Belgium), Litauszki Róbert (Lombard Pápa)

Tegnap még titkolták a „fekete sereg" névsorát, ma már azonban arról számolt be a klub, hogy Barczi Dávidnak, Dombai Viktornak, Egerszegi Tamásnak, Fodor Marcellnek, Remili Mohamednek, Szélesi Zoltánnak és Tóth Bálintnak kell külön gyakorolnia az előző szezonban az Újpest B-csapatát vezető Víg Péter irányításával. „Ők már a szezon végén tudták, hogy nem számítunk rájuk. Közöltük velük, nincs mese, a klub vezetői így döntöttek. Nyugodtan kereshetnek maguknak új csapatot" – mondta róluk az együttes edzője, Marc Lelievre.

Nem tart egyelőre a többiekkel Nikolas Proesmans és Filip Sztaniszavljevics sem, akik Vass Szilvia segítségével rehabilitációs munkát végeztek a Szusza Ferenc Stadion konditermében. A fiatal belga középpályás még a Paks elleni mérkőzésen szenvedett kereszt- és oldalszalag-szakadást, szerb kollégáját pedig április 22-én műtötték keresztszalag-szakadás miatt. Grégory Christ egyelőre nem edzett a Megyeri úton, a klub tájékoztatása szerint a francia középpályás betegség miatt később érkezik meg Magyarországra. Már ha megjön, mert korábban vele kapcsolatban arról lehetett hallani, hogy távozhat.

Ugyanakkor, amint arról már beszámoltunk, a csapattal készül a spanyol hátvéd, José María Antón Samper öccse, Victor Jesús is. A 21 éves támadó korábban a Getafe utánpótlás-együtteseiben is megfordult, és ha jó benyomást tesz a szakmai stábra, elképzelhető, hogy szerződtetik. A gárdával tréningezik az utánpótlásból érkező, az NB II-ben már debütáló Molnár Sándor, és a tavaszi idény során profi szerződést aláíró, korábban edzőmeccsen már bemutatkozó 18 éves kenyai Hisham Abdallah is.

Az újpestiek eddigi egyetlen új igazolása, Jarmo Ahjupera még nem edz a csapattal. Az észt csatárt június 30-ig köti szerződése Győrbe, így a szabályok értelmében július elseje után állhat csatasorba a Megyeri úton, tehát hétfőn kapcsolódik be a munkába.

„A játékosok miatt döntöttünk úgy, hogy valamivel később vágunk neki a felkészülésnek, hiszen nagyon kevesen vagyunk, az elmúlt idényt is tizenhat-tizenhét hadra fogható futballistával játszottuk végig. Mindenki alaposan elfáradt. Az igazat megvallva most sem voltak túl sokan az edzésen. Jó lenne, ha bővülne a keret, s minél hamarabb összeállna a csapat" – nyilatkozta a felkészülés kapcsán a Nemzeti Sportnak Marc Lelievre, aki a további erősítési tervek kapcsán annyit mondott, nagyon sok új játékosra lenne még szükségük.

„Az átigazolási időszak hosszú, ami nem kedvez nekünk, edzőknek. Augusztus végéig nyitva a piac, a tulajdonosok és a játékosok nem kapkodnak, számunkra viszont nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb kialakuljon a végleges keret. Nehéz így dolgozni, de nincs más választásunk. Az elnök úrral mindenesetre beszéltem, és megígérte, hogy ahányan távoznak a klubtól, legalább annyian jönnek is. Milyen lesz az épülő Újpest? Őszintén szólva egyelőre magunk sem tudjuk. Sok a kérdőjel, nem tudjuk, kik érkeznek, hogy egyáltalán milyen erősségű labdarúgók jönnek, pedig nagyrészt ettől függ, hogy a dobogóért harcolhatunk, vagy maradunk középszerű együttes. De nem vagyok ideges, és ez a fontos... Dolgozunk, a keret pedig úgyis kialakul" – tette hozzá a szakember, aki Kozma István vezetőedzővel közösen irányítja majd az új szezonban a csapatot.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Barczi Dávid (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Fodor Marcell (Siófok, kölcsönből vissza), Jarmo Ahjupera (észt, Győri ETO FC)
Távozik/távozhat: Naim Aarab (belga, ?), Banai Balázs (?), Baranyai Ádám (?), Barczi Dávid (?), Bodnár István (?), Bruno Moraes (brazil, Gil Vicente – Portugália), Dombai Viktor (?), Egerszegi Tamás (?), Fodor Marcell (?), Horváth Tamás (Mezőköved-Zsóry), Floszmann Tamás (?), Alessandro Iandoli (svájci, Standard Liege – Belgium), Kálmán Zsolt (?), Kovács Dániel (?), Litauszki Róbert (Lombard Pápa ?), Magos Mátyás (?), Pollák Zoltán (?), Remili Mohamed (?), Rubus Tamás (?), Szélesi Zoltán (?), Szokol Zsolt (?), Tóth Bálint (?), Zamostny Balázs (Vasas)
Kiszemeltek: Mohl Dávid (Kecskemét), Víctor Jesús (spanyol, szabadon igazolható)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik