Román Kupa: hatot lőtt Brassóban a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.09.08. 17:53
null
Könnyedén jutott tovább a Csíkszereda (Fotó: fkcsikszereda.ro)
A Román Kupában szerezte meg a szezonbeli első győzelmét a Liga 2-t öt vereséggel kezdő FK Csíkszereda, amely szerda délutáni brassói sikerével ismét eljutott a sorozat 32-es főtáblájára. A Steagul Rosut tavaly csupán hosszabbításban legyőző székelyföldi együttes most nagyon simán nyert a harmadosztályú brassói csapat otthonában.  

 

A Brasov–Csíkszereda mérkőzés főszereplője a csíkiak legfrissebb igazolása, Jelena Richárd volt, aki már az első negyedórában két-két lövéssel és fejessel is próbálkozott, majd egy szöglet után közelről begyötörte az FK vezető gólját. Négy perccel később Marvin Schieb tökéletesen középre tett labdáját már csak az üres kapuba kellett helyeznie Jelenának, de erre már a brassóiaknak is volt válaszuk: Vlad Olteanu a tizenhatos jobb sarka közeléből, szabadrúgásból lőtt látványos gólt a hosszú felső sarokba.

A könnyedén kombináló FK azonban még szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget, a szintén anyaországi Kelemen Dávid ugyancsak egy szöglet után talált be. A második félidő első támadásából pedig két frissen beállt játékos, Marius Barabas és Soufiane Jebari hozta össze a negyedik csíki gólt, aztánPetre Ivanovici az alapvonal közeléből, szabadrúgásból tekert a felső lécre. Brassói részről ismét Olteanu szépített egy közeli, léc alá zúdított kapáslövéssel, majd Bogdan Cauca kapus percei következtek, aki előbb a szeredai sorfalba lőtt egy szabadrúgást, aztán az utolsó félórában három nagy védéssel tűnt ki. Az egyedül kilépő Jelena mesterhármasát azonban ő sem tudta megakadályozni, végül Barabas zárta le a meccset egy pontos, lapos lövéssel.

Hargita megye másik együttese, a harmadosztályú Székelyudvarhely a rendes játékidőben egy, a szétlövésben három tizenegyest elhibázva esett ki még kedden a tavaly még élvonalbeli Hermannstadt ellen. A forduló meglepetését a 2017-ben újraalapított korábbi magyar bajnok Nagyváradi AC okozta: a Liga 3-as csapat kiejtette a másodosztály topgárdái közé tartozó kolozsvári Universitateát.

ROMÁN KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SR Brasov–FC Csíkszereda 2–6 (Olteanu 34., 58., illetve Jelena 21., 25., 82., Kelemen 42., Jebari 46., Barabas 90.)
Nagyváradi AC–Universitatea Cluj 2–1
(Porumb 35., Chitas 49., illetve Tescan 64.)
FC Székelyudvarhely–FC Hermannstadt 0–0 – 11-esekkel 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik