Puskás Akadémia: leukémiával küzdő kislányon segített a csapat

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 08:58
null
A 14 éves Míra álma volt a címeres mez (Fotó: pfla.hu)
Leukémiával küzd Halászi-Harsányi Míra, a Puskás Akadémia U15-ös csapatának tagja. Rajta szeretett volna segíteni Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia FC és a magyar válogatott labdarúgója, aki korábban licitre bocsájtotta a Nemzetek Ligájában viselt mezét, hogy az ebből befolyt összeggel támogassa a 14 éves lányt. Rajta kívül most az egész csapat és a stáb is összefogott annak érdekében, hogy segítsék Míra gyógyulását.

A 14 éves Halászi-Harsányi Míra leukémiával küzd és folyamatos orvosi kezelés alatt áll. A lánynak – aki a Puskás U15-ös leánycsapatának a tagja – amíg nem esik át a gyógyulását nagy mértékben elősegítő csontvelő-átültetésen, addig kemoterápiás gyógyszert kell szednie.

Rajta szeretett volna segíteni Nagy Zsolt, a magyar válogatott nyári Nemzetek Ligája-mérkőzéseinek egyik hőse – a Puskás Akadémia játékosa árverésre ajánlotta fel az NL-ben viselt mezét.

Ezen felül a Puskás játékosai és a stáb szakemberei összefogtak és kétmillió forintot gyűjtöttek a súlyos betegséggel küzdő kislánynak. Nagy Zsolt a Puskás Akadémián adta az aukció során befolyt 109 ezer forintot, ráadásul Míra megkapta a mezt is, amit a klub egyik munkatársa vásárolt meg és ajánlott fel neki. A Puskás által gyűjtött összeget Hornyák Zsolt vezetőedző, valamint Szolnoki Roland és Spandler Csaba nyújtotta át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik