Prukner: Szívesen visszamennénk Moszkvába az El-ben

Vágólapra másolva!
2011.07.11. 12:30
null
Prukner örülne, ha ismét meg kellene küzdeniük a Lokomotiv Moszkvával (Fotó: ftc.hu)
Nagy feltűnést keltett a Ferencváros Moszkvában. Az orosz újságírókat először Felipe Félix magassága, majd orosztudása lepte meg, aztán Prukner László szavain csodálkoztak el. A Lokomotivnak a magyar csapattól elszenvedett 1–0-s vereségére sem számítottak a zsurnaliszták, de az orosz együttes vezetőedzője nem szívesen nyert volna úgy, mint a zöld-fehérek.

Elképzelhető, hogy a Ferencváros ezen a nyáron még egyszer összecsap a Lokomotiv Moszkvával, legalábbis az Európa-liga rájátszásában még szembekerülhet egymással a két együttes. A Fradi moszkvai sikerével záruló felkészülési meccs után Prukner László elmondta, szívesen visszamennének az orosz fővárosba.

„Méltón szerettük volna képviselni a magyar futballt, a Ferencvárost, s azt gondolom, sikerült, nem okoztunk csalódást. Mi még keressük a csapatunkat, sok új játékos került hozzánk, ilyenkor nem könnyű olyan erősségű csapat ellen futballozni, mint amilyen a Lokomotiv Moszkva. Hogy mi lenne, ha összekerülnénk az Európa-ligában? Nagyon szívesen visszajönnék ide, már csak azért is, mert az azt jelenti, hogy túljutottunk norvég ellenfelünkön…” – mondta Prukner László a Nemzeti Sportnak.

A magyar szakember egyébként a meccs utáni sajtótájékoztatón meglepte az orosz újságírókat – jobban mondva a tolmács szavain csodálkoztak el a zsurnaliszták, aki így fordította Prukner egyik mondatát: „Ezen a nyáron alaposan megváltozott a keretünk: nyolcvan játékos fordult meg nálunk.” Néhány pillanattal később azonban kiderült, hogy 18 futballistáról beszélt a tréner, bár a sports.ru cikke szerint ez is „meglehetősen nagy” szám.

Az orosz újságírók nem csak Prukner szavait hallgatták ámulva: Felipe Félixet látva azt hitték, egy kosárlabdázó is elkísérte a zöld-fehéreket, aztán azon még jobban meglepődtek, hogy a Szpartak Nalcsiknál is megforduló brazil csatár szinte tökéletesen beszél oroszul.

A Fradi győztes gólját szerző Rósa Dénes elmondta, fáradt volt a csapat a sok utazás miatt, de a győzelem jó hangulatot adhat a csütörtöki Európa-liga-selejtezőhöz a norvég Aalesund ellen.

„Éreztem a csapaton, a társakon, hogy fáradtak, fásultak vagyunk. Sokat utaztunk, a szokottnál sokkal kevesebbet aludtunk, ezért nagy sikernek tartom, hogy győztünk. Voltak olyan időszakok, amikor a Lokomotiv uralta a játékot, de szervezettséggel, fegyelmezettséggel túljutottunk a nehezebb időszakokon. A sérülésem miatt jól jött nekem, hogy végig játszhattam, a siker jó hangulatot teremthet a csütörtöki nehéz meccsünk előtt” – mondta Rósa Dénes a Nemzeti Sportnak.

A Lokomotiv Moszkva portugál vezetőedzője, José Couceiro szerint a Fradi nem érdemelt győzelmet, és a szakember azt tartja fontosnak, hogy együttese több helyzetet alakított ki, mint a magyar csapat.

„Az a csapat, amelyik nem szerez gólt, mindig kikap. A Ferencváros a büntetőt leszámítva el sem jutott a kapunkig. Jobb, hogy több helyzetet alakítottunk, és nem találtunk be, mintha nem lett volna lehetőségünk, és úgy szerzünk gólt” – mondta José Couceiro a találkozó után.

FELIPE FÉLIX ÉS ABDI ZENÉLT IS EGY KICSIT MOSZKVÁBAN

LOKOMOTIV MOSZKVA–FERENCVÁROS 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik