Paks: Windecker József megijedt, de a szívével minden rendben

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2022.11.16. 13:13
null
Windecker megijedt, de minden rendben van a szívével (Fotó: Szabó Miklós)
Szaporán vert a szíve, megemelkedett a pulzusa, ám a kivizsgálás megerősítette, a paksiak középpályásának, Windecker Józsefnek minden rendben van a szívével.


„Amikor szeptember elején Kecskeméten néhány perccel a kezdés után rosszullét miatt cserét kellett kérnem, azt gondoltuk, esetleg a koffein lehet az oka, de természetesen kivizsgáltattam magam
– mondta lapunknak Windecker József. – Szerencsére minden eredményem negatív lett, az orvosok azt mondták, jóindulatú szívritmuszavarról van szó. A következő négy bajnokit végigjátszottam, majd a Mol Fehérvár elleni találkozó előtti edzésen, egy kapura lövés után szaporán kezdett verni a szívem, megemelkedett a pulzusszámom. Az orvosok szóltak, ha hasonló előfordul, azonnal menjek kórházba EKG-t csináltatni, ám mire kocsiba ültem, abbamaradtak a tünetek.

A vezetőkkel úgy döntöttünk, az egészségem a legfontosabb, ezért az elmúlt héten elektrofiziológiai vizsgálatra mentem, ami katéteres beavatkozást jelent: a lágyékomon keresztül három katétert vezettek a szívemhez, úgy stimulálták. A vizsgálat megerősítette, nem szívbetegségről van szó, hanem mondhatni, csak esztétikai probléma, és elégették azt a szövetet, amely a zavart okozta. Hogy volt-e bennem félelem a vizsgálat előtt? Három kardiológusnál is jártam, mindegyik azt mondta, nincs veszélyben a pályafutásom, sőt akkor is folytathattam volna, ha nincs ez a beavatkozás. Nem volt bennem félelem, pánik, szerintem a környezetem jobban megijedt, de megérte alaposan utánajárni a problémának. A csapattal edzettem, csak a játék maradt ki, nehezen éltem meg, hogy nem segíthetek. November huszonnyolcadikától újra folytatódnak az edzések, azon leszek, hogy visszaverekedjem magam a kezdő tizenegybe.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik