Paks: Szivics a magyar foci legjobb „márkáját” is legyőzné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 09:53
Az MVM Paks egy héttel ezelőtt nem mindennapi bravúrt végrehajtva, háromgólos hátrányból nyert 4–3-ra a bajnokaspiráns Győri ETO otthonában. Tomiszlav Szivics vezetőedző reméli, ezúttal nem történik meg az a csúfság csapatával, ami a Debrecen (0–3) és az Újpest (0–6) otthonában aratott sikereket követően, azaz hazai vereség. A Paks az NB I 26. fordulójának vasárnapi játéknapján a bajnoki dobogóért harcban álló Ferencvárost fogadja.

„Kétszer már eljátszottuk ezt, harmadszor már csak nem fogjuk. Persze nem mondom, hogy biztosan nyerünk, de azt, hogy jól fogunk játszani, biztosra veszem. Hogy ez mire lesz elég, az kiderül – kezdte Szivics a paksifc.hu-nak adott nyilatkozatát. – Az FTC a magyar labdarúgás egyik legjobb »márkája«. Le a kalappal előttük. Talán még az Újpest ilyen. Mindkét klub nagy múltra tekinthet vissza, ellenük játszani mindig nagy öröm minden csapat számára.”

A Paks–Ferencváros mérkőzés pikantériája, hogy a hazaiak egykori csatára, Böde Dániel ezúttal ellenfélként tér vissza nevelőegyesületéhez. „Jó játékos, aki meghatározó lett a Ferencvárosnál. Ricardo Moniz is azt nyilatkozta róla nemrég, hogy náluk csak ő rúgja a gólokat, a többiek nem törik magukat. Megnéztem én is a mi statisztikánkat, amiből kitűnik, hogy Báló Tamás 2008-ban lőtt utoljára gólt. De én mégis szeretem őt, és tisztelem a játékát” – válaszolta Szivics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik