Paks: Éreztetik velem, hogy hisznek bennem – Skribek Alen

Vágólapra másolva!
2023.01.27. 06:55
null
Skribek Alen immár a Paksi FC játékosa (Fotó: paksifc.hu)
Skribek Alen a Puskás Akadémiától a Paksi FC-hez szerződött – a szélső beszélt bizalomról, felszabadító érzésről és türelemről is.

 

Bár hetekkel korábban hallani lehetett, hogy a Vasas FC is megszerezné Skribek Alen játékjogát, a szélső végül Pakson kötött ki – a futballista a Puskás Akadémiától érkezett, s három és fél évre írt alá.

„Nehéz megfogalmazni, milyen érzések kavarognak bennem – mondta Skribek Alen. – Azt mondanám, nagy teher esett le a vállamról. Felcsúton nem sikerült úgy az elmúlt egy évem, ahogyan terveztem: Zalaegerszegen nagyon jól ment a játék, visszatértem a Puskás Akadémiához, azonban kevés időt töltöttem a pályán, ősszel mindössze kétszer lehettem kezdő. Persze erről nyilván én is tehetek, ez nem is lehet kérdés. Azonban nem éreztem a feltétel nélküli bizalmat, mint Zalaegerszegen, amikor a ZTE kispadján Waltner Róbert ült, aki jelenleg a Paksot irányítja. Az ő, illetve Haraszti Zsolt ügyvezető igazgató személye is kulcsfontosságú volt, hogy a Paksot választottam, minden rezdülésükkel éreztetik velem, hisznek bennem. Olyan srác vagyok, aki csak akkor képes jól teljesíteni, ha ez megvan, ha tudom, hogy bármilyen cselt bevethetek, s ha véletlenül nem sikerül, akkor sem szúrnak le. Ez üdítő, felszabadító érzés.”

A 21 éves futballista nem is tartott a felcsútiakkal a spanyolországi edzőtáborba, idehaza, a klub NB III-as együttesével készült. Mivel az ősszel csak körülbelül 280 percet töltött a pályán az élvonalban, kérdés, mikor érheti utol magát.

„Türelmesnek kell lennem, hiszen keveset játszottam, érzem is magamon a kihagyást. Felcsúton az NB III-as együttessel készültem, ez nyilván nem olyan, mintha az első csapattal edzettem volna. A paksi vezetőség és a szakmai stáb is tudja, még időre van szükségem, ettől függetlenül elutazom Kisvárdára, aztán meglátjuk, szóhoz jutok-e a szombati bajnokin. Hogy milyen poszton, másodlagos, a lényeg, hogy játsszak: Egerszegen szélsőként számított rám Waltner Róbert, könnyen lehet, hogy most így lesz.”

Skribek Alennek fiatal kora ellenére a Paks az ötödik klubja, a Puskás Akadémia mellett – kölcsönben – megfordult Csákváron, Budafokon és Zalaegerszegen is.

„A tervem egyértelműen az, hogy megtaláljam a számításaimat Pakson, ezért is kötöttünk hosszabb távú szerződést. Távlati célom, hogy légiósnak álljak, de tudom, ehhez még sokat kell fejlődnöm és rendszeresen jól kell futballoznom. Hiszek benne, hogy ehhez minden feltétel adva van Pakson. A többi rajtam múlik.”     

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők:
Haris Attila (Soroksár), Skribek Alen (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe érkezők: Balázs József (MTK Budapest)
Kölcsönből visszatértek:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: –
Kölcsönbe távozók: Rácz Gergő (MTK Budapest)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők:
Karlo Bartolec (horvát, NK Osijek – Horvátország), Jonathan Levi (svéd, IFK Norrköping – Svédország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatértek:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Skribek Alen (Paksi FC)
Kölcsönbe távozók: Bakti Balázs (Budafoki MTE), Kicsun Jevhenyij (ukrán-magyar, Gyirmót FC Győr), Major Marcell (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Urblík József (szlovákiai, Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik