PAFC: kétmillió eurós letétről beszélt az eszéki polgármester

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.03. 17:39
A horvát sajtóban ismét téma, hogy magyar üzletember menti meg az anyagi összeomlástól a jelentős tradíciókkal bíró eszéki labdarúgócsapatot. A gol.dnevnik.hr cikke szerint a megadott december végi időpontig egyedül Mészáros Lőrinc, az NB I-es Puskás Akadémia elnökének és horvát üzlettársának az ajánlata futott be. Az eszéki polgármester az ügy komolyságát alátámasztandó már kétmillió euró letétbe helyezéséről is nyilatkozott.

Tavaly november 30-án a glas-slavonije.hr számolt be arról, hogy a felcsúti klubtól írásos érdeklődés futott be az eszéki egyesülethez. Még aznap este a Puskás AFC közleményt adott ki, amelyben cáfolta az eszéki klub megvásárlásának a szándékát.Tavaly november 30-án a glas-slavonije.hr számolt be arról, hogy a felcsúti klubtól írásos érdeklődés futott be az eszéki egyesülethez. Még aznap este a Puskás AFC közleményt adott ki, amelyben cáfolta az eszéki klub megvásárlásának a szándékát.

Akkor arról szóltak a hírek, hogy a beérkező ajánlatokat december végén értékelik az eszékiek. Vélhetően ennek apropóján kérdezett rá a gol.dnevnik.hr év elején az ügyben illetékes eszéki vezetőkre, akik elmondták: a klubhoz egyetlen ajánlat futott be, méghozzá Mészáros Lőrinctől és egy eszéki üzletembertől, Ivan Mestrovictól közösen.

„Hisszük, hogy komoly a szándékuk, amit bizonyít, hogy kétmillió eurót már letétbe helyeztek” – nyilatkozta a honlapnak Ivan Vrkic, eszéki polgármester.

„Privatizáció nélkül nincs esély a túlélésre. Úgy értem, hogy nem az élvonalbeli labdarúgócsapatnak, hanem az eszéki klubnak” – mondta Mario Mahic, a klub szóvivője.

A honlap információja szerint az Osijek adóssága jelenleg hétmillió kuna (kb. 800 ezer euró), és további 17 millió kuna (kb. 1.95 millió euró) kifizetése válik esedékessé 2017-ben.

Az eszékiek az utolsó előtti helyen állnak a tízcsapatos horvát élvonalban, a Puskás AFC szintén utolsó előtti jelenleg az NB I-ben. A két klub szakmai vonalon már évek óta kapcsolatban van egymással.

Az NSO megkereste a Puskás AFC-t, amelynek álláspontja az üggyel kapcsolatban változatlan: nem vásárolnak tulajdonrészt külföldi klubban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik