PAFC: Győzelemmel búcsúznék a magyar futballtól - Gallardo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 11:56
Francisco Gallardo, a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC spanyol légiósa a DVSC ellen profi pályafutása utolsó mérkőzését játssza, amelyen szeretné méltóképpen lezárni magyarországi időszakát.

Francisco Gallardo ötvenkilenc mérkőzést játszott eddig a magyar élvonalban, s a hatvanadikon búcsúzni készül. A DVSC elleni győzelemmel szeretné keretbe foglalni pályafutásának magyarországi időszakát.Francisco Gallardo ötvenkilenc mérkőzést játszott eddig a magyar élvonalban, s a hatvanadikon búcsúzni készül. A DVSC elleni győzelemmel szeretné keretbe foglalni pályafutásának magyarországi időszakát.

„Természetesen győztes meccsel szeretném emlékezetessé tenni profi pályafutásom befejezését, azt a napot, amelyen elbúcsúzom a Puskás Akadémiától, a DVTK-tól, a magyar futballtól. Társaim is hasonlóan gondolkodnak, így nem kérdés, győzelemre játszunk a bajnokesélyes ellen” – mondta a 34 éves Francisco Gallardo a Nemzeti Sportnak.

„Az ember ilyenkor már csak a szépre emlékezik, például arra a fantasztikus fogadtatásra, amelyben Diósgyőrben részesültem. Míg élek, nem feledem az első meccset, amikor hazai pályán négy egyre megvertük a ZTE-t. Úgy ünnepeltek minket, mintha bajnokságot nyertünk volna. Sevillában nőttem föl, ám sohasem tapasztaltam a diósgyőrihez hasonló hangulatot, azt, hogy meccs után az egész lelátó pacsizik a játékosokkal.”

Gallardo négy szakember keze alatt dolgozott az elmúlt három évben. Benczés Miklós, Kovac Zoltán, Szentes Lázár és Sisa Tibor, előbbi kettőre szívesen emlékszik, az utóbbi két edzőről azonban inkább nem kíván beszélni.

„Benczés Miklós és Kovac Zoltán névjegyét elteszem, de ne kérdezze, a többiekét miért nem.”

HA KÍVÁNCSI ARRA IS, HOGY FRANCISCO GALLARDO MIT GONDOL A MAGYAR FUTBALLRÓL, A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik