Olvasóink szerint a Vidi lesz a bajnok a DVSC és az FTC előtt

Vágólapra másolva!
2012.07.27. 12:27
null
Itt a bajnokcsapat? Olvasóink szerint a Videoton nyeri a 2012–2013-as szezont (Fotó: Németh Ferenc)
A Nemzeti Sport Online az elmúlt napokban négyrészes sorozatban vezette fel a labdarúgó NB I mai rajtját. Ezzel egyidejűleg azt is megkérdeztük olvasóinktól, hányadik helyre várják az egyes csapatokat, melyik együttes nyeri bajnokságot. A két voksolást összesítve kialakult olvasóink sorrendje – a Videotont várják az első helyre, kieshet a Lombard és az Eger.

 

Tavasszal több helyen is bejött az NSO-olvasók korábbi tippje: bajnok lett a DVSC-Teva, második helyen zárt a Videoton, kiesett a ZTE és a Vasas. Most újra arra kértük olvasóinkat, tippeljék meg a csapatok helyezéseit.

Az efféle szavazásoknál általában azok a csapatok szoktak kiemelkedni, amelyeknek több szurkolójuk van, de a mostani végeredményt elnézve nem csak a klubhovatartozás döntött.

A legtöbben ugyanis a Videoton elsőségét várják, márpedig nem valószínű, hogy a fehérváriak sikeréért szorítanak a legtöbben az országban. Igaz, hogy nagyon szoros volt a verseny, hiszen a fehérváriak a ma délelőtti állás szerint csak öt százalékkal előzték meg a Debrecent és a Ferencvárost.

A csapatonkénti listára adott szavazatok alapján olvasóink szerint az élmezőnyre tapadhat a Győri ETO, a DVTK és az Újpest, vagyis a nyáron átalakuló lila-fehérektől jelentős javulást várnak az előző szezon 13. helye után. Ugyanez igaz az MTK-ra is, az újonc kék-fehéreket ugyanis a többség a legjobb tíz közé tippelte.

Az előző idényhez képest sokan visszaesésre számítanak a Budapest Honvédtól, ugyanakkor az elmúlt években sokak által előre biztos kiesőnek tartott, de végül mindig a várakozásokon felül teljesítő Siófokot ezúttal csak kevesen tartják kieső jelöltnek, szemben a Lombarddal és az újonc Egerrel.

A hevesiek helyezésére voksolók több mint fele vélte úgy, hogy Simon Antal csapata búcsúzik az NB I-től, míg a pápaiak búcsújára is csaknem ugyanannyian szavaztak.

Természetesen, mint az internetes voksolásokból általában, messzemenő következtetést nem érdemes levonni az eredményekből, inkább csak helyzetképet adnak a szurkolók várakozásairól a szezonrajt előtt.

A szavazásokat egyébként nem zártuk le, a beharangozó sorozatunkban továbbra is lehet voksolni a helyezésekre.

 

OLVASÓINK VÁRAKOZÁSA
1. Videoton
2. DVSC-Teva
3. Ferencváros
4–6. Győri ETO, DVTK, Újpest
7–12. MTK, Bp. Honvéd, KTE, PMFC, Paks, Haladás
13–14. Siófok, Kaposvár
15–16. Lombard Pápa, Eger
(Azon helyezések esetében, amelyeknél nem volt szignifikáns eltérés, nem tettünk különbséget, ezért szerepel több csapat mellett is ugyanaz a helyezésszám.)
AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA
Július 27., péntek, 17.00 Haladás–Eger Sport 1
Július 27., péntek, 19.00 DVTK–Újpest Duna Tv
Július 28., szombat, 17.00 MVM Paks–Pécsi MFC Sport 1
Július 28., szombat, 19.00 DVSC-Teva–Győri ETO Duna Tv
Július 28., szombat, 20.45 Ferencváros–Kecskemét Sport1
Július 29., vasárnap, 15.30 MTK–Kaposvár Duna Tv
Július 29., vasárnap, 17.00 Siófok–Bp. Honvéd
Július 29., vasárnap, 18.30 Videoton–Lombard FC Sport2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik