Nyíregyháza: „A-, B- és C-variációnk sem volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 08:05
null
Tavasszal a pályán 1–1-re végeztek – a Nyíregyháza és a Kecskemét sem kapta meg a klublicencet az élvonalra<br />(Fotó: Korponai Tamás)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága kedden jogerősen is kimondta: a már kieső Pápa és a csődöt jelentő Győri ETO mellett a Nyíregyháza, a Pécs és a Kecskemét sem kapta meg a jövő évi rajtengedélyt. Utóbbi három klubnál a döntés hatására új irányvonalakat kell kijelölni.

 

A szövetség elöljárói a jelek szerint nem kegyelmeztek meg a legkevesebb mulasztással bíró nyíregyháziaknak sem, ami annyit tesz, a következő idényben alighanem tizenkét csapat indulhat az NB I-ben.

„Nyíregyházán mindenkit letaglózott a hír – mondta a Nemzeti Sportnak Brekk János, a klub szakmai igazgatója. – Néhány soros üzenetet kaptunk az illetékes bizottságtól, amely hetvenkét órán belül ígérte a részletes indoklást. Addig mi sem szeretnénk semmi konkrétumot mondani az ügyben, illetve csak annyit, a végsőkig képesek vagyunk elmenni azért, hogy élvonalbeli maradjon a csapat Nyíregyházán. Az elmúlt tizenöt évben soha nem volt ilyen stabil a háttér, mint most.”

Azért mivel nem volt meg a licenc, az elmúlt napokban csak szóba került, hogy mi lesz, ha… Volt-e szó arról, hogy Révész Bálint tulajdonos az NB III-ban is marad a klub mellett, vagy nem hajlandó legalább két évig finanszírozni a csapatot, amíg az újra NB I-es lesz?

„Sem A-, sem B-, sem C-variációnk nem volt, úgy készültünk, hogy élvonal, és semmi más – folytatta Brekk János. – Kedden is egész nap a jövővel kapcsolatos tárgyalásokat folytattunk, játékospolitikáról, igazolásokról, edzőtáborról, az akadémia átvételéről egyeztettünk. El sem tudtuk képzelni, hogy ez megtörténhet. Méltánytalan az egész!”

„Benne volt a levegőben, hogy ez a döntés születik, de azért reménykedtünk – mondta Sallói István, a KTE klubigazgatója. – Szerda délután összeülnek a klub vezetői, át kell beszélni, milyen lehetőségek vannak a kecskeméti futball jövőjét illetően. Van itt egy akadémia is a városban hétszáz gyerekkel, tudunk-e profi felnőttcsapatot kiállítani. Nyilvánvalóan ez Rózsa Pál tulajdonos döntése lesz.”

„Mit mondhatnék? – kommentálta az MLSZ döntését Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa. – Készülünk a hétvégi meccsre, kutya kötelességünk minél sikeresebben lejátszani a bajnokinkat. Csalódott vagyok természetesen, megnézném majd azt a határozatot magamnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik