BABJÁK BENCE
2022.03.09 09:14 Frissítve: 2022.03.09 12:55

NS-klub: Kellett az ötödik gól a tízeshez – Bajzát Péter

Mindössze huszonhat NB I-es labdarúgó mondhatja el magáról, hogy pályafutása során kiérdemelte a lapunktól kapható legmagasabb, tízes osztályzatot, a szűk körhöz annak idején huszonötödikként csatlakozott Bajzát Péter. A Pécs játékosaként 2011. november 26-án öt góllal vette ki a részét a Vasas 5–1-es legyőzéséből. Némi túlzással azt is mondhatjuk, egyedül verte meg az angyalföldieket.

Bajzát Péter a Pécs játékosként, a Vasas ellen szerzett öt góljával érdemelte ki a tízes osztályzatot (Fotó: archív)

 

„A szüleim minden újságcikket, velem készült interjút eltesznek, úgyhogy az a tudósítás is megvan  – idézte fel az emlékeket a kétszeres magyar gólkirály, Bajzát Péter. – Ez nyilván az én pályafutásomban is mérföldkőnek számított, ha jól tudom, azóta csak egy játékos, Hahn János érdemelte ki ezt az osztályzatot. Talán nem véletlen, hogy többnyire a csatárok kapják a tízest, a gól végső soron objektív mérce, egy-egy kapusnál vagy középső védőnél nyilván nehezebb ehhez hasonlót felállítani.

Arra is emlékszem, hogy négy gól még nem lett volna elég a legmagasabb kalkulushoz. A mérkőzés után ugyanis felhívott a Nemzeti Sport tudósítója és elmondta, a negyedik gólom után hívta az akkori főszerkesztőt, és megkérdezte tőle, a mesternégyes elég-e a tízeshez. Elsőre nemleges választ kapott, az ötödik gól után aztán ismét tárcsázta a számát, és akkor már a főszerkesztő is rábólintott a tízesre. A mérkőzés után arról beszéltem a Nemzeti Sportnak, hogy a meccslabdát a szüleimnek szánom karácsonyi ajándékként, illetve hogy az öt gól miatt vélhetően mindenkinek fizetnem kell egy kört. Nos, mindkettő megtörtént. A szüleim sokszor még az idegenbeli meccsekre is elkísértek, mindenben támogattak, egyértelmű volt, hogy a labda az övék lesz. Ami pedig a másik történetet illeti, a többiek számon is kérték volna rajtam a meghívás elmaradását egy ilyen meccs után.”

A kétszeres Magyar Kupa-győztes támadó persze nem csak az emlékezetes meccs másnapján figyelte lapunk osztályzatát.

„Minden futballistát érdekel, milyen jegyet kap a tudósítótól. A jó osztályzat jót tesz a lelkének, de nyilván velem is előfordult, hogy nem értettem egyet az újságíróval. Nem véletlen, hogy amikor a többiekkel beültünk az étterembe, előbb-utóbb mindig előkerült a sportlap, kézről kézre adtuk. Egyébként nemcsak a futballoldalakat olvastam el, a többi sportág hírei is érdekeltek.”

PÉCS–VASAS – BAJZÁT ÖT GÓLJÁVAL

Bajzát Péter társaival mindig nézte az osztályzatokat

 

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..