Női NB I: az MTK bravúrra készül az FTC ellen

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 11:42
null
Tóth Mihály irányításával bravúrra készülnek a kék-fehérek (Fotó: mtkhungaria.hu)
Vasárnap rendezik a finálé első felvonását a női labdarúgó NB I-ben, az MTK Hungária a Ferencvárost fogadja.     

 

Két éve az FTC női csapata két meccsen két győzelmet aratva múlta fölül az MTK-t a bajnoki döntőben, tavaly pedig három összecsapás kellett a zöld-fehéreknek ahhoz, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligája-indulásért kiírt párharcot – ez utóbbiért nem járt aranyérem, mert a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet miatt nem tudták lejátszani a teljes bajnokságot. Az idén Tóth Mihály vezetőedző irányításával bravúrra készülnek a kék-fehérek.

„Noha sokan ötven százalék esélyt adnak nekünk, mi másként gondoljuk, és nem csak azért, mert hazai pályán kezdjük az egyik fél második győzelméig tartó párharcot – mondta megkeresésünkre a korábbi egyszeres válogatott csatár. – A felkészülésen nem változtattunk, ugyanúgy készülünk, mint a korábbi összecsapásokra. Nyilván újdonságot jelent, hogy néhány nap alatt kell két vagy három ilyen fontos csatát megvívnunk, de azon dolgoztunk a tavasszal, hogy a csapat mentálisan és erőnlétileg egyaránt tökéletes állapotban legyen.”

A tavasszal eddig háromszor – kétszer a bajnokságban, egyszer a kupában – találkozott az MTK az FTC-Telekommal.

„Előnyt jelent, hogy az idén már többször játszottunk a zöld-fehérekkel – folytatta Tóth Mihály. – Mindhárom mérkőzés számos tanulsággal szolgált. Markáns futballt játszik a Fradi, de szeretnénk mi uralni a mérkőzéseket. Márciusban legyőztük riválisunkat, a kupában sajnos kikaptunk tőle, legutóbb pedig a Fradi az utolsó tíz percben döntötte el a három pont sorsát.”

Mivel a Hidegkuti Nándor Stadionban felújításai munkák zajlanak, albérletben, a Szőnyi úti BVSC-pályán fogadja vasárnap 17.15-től az MTK a Fradit, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport+ (Duna World) és az m4sport.hu. A finálé második meccsét május 26-án, szerdán 17.30-tól rendezik a Kocsis Sándor Sportközpontban.

NŐI NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
17.15: MTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik