Nikolicsnak a tizennyolc volt a nyerőszáma

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 06:51
Nemanja Nikolics lett a Soproni Liga 2009–2010-es kiírásának gólkirálya. A Videoton futballistája 18 találattal végzett az élen. A szerb csatár – aki anyai ágon magyar – az ősszel a Kaposvárban tízszer, a tavasszal a Videotonban nyolcszor volt eredményes. Az alábbi összeállításban megnézheti Nikolics szinte valamennyi, elmúlt szezonban lőtt gólját videón!


Nemanja Nikolics, a 2009–2010-es magyar labdarúgó-bajnokság gólkirálya a 4. fordulóban volt először eredményes. Az akkor még a Kaposvárt erősítő csatár a Nyíregyháza hálóját vette be augusztus 15-én. Legközelebb több mint egy hónap múlva szerzett újra gólt, a DVSC elleni 4–4-es döntetlen alkalmával.

 KAPOSVÁR–DVSC 4–4
 
 
(A Sport Tv felvétele)

A gólkirály első dupláját az Újpest bánta: a Kaposvár Nikolics két találatával győzte le a lilákat.

 KÉT GÓL AZ ÚJPESTNEK
 
 
(A Sport Tv felvétele)
Nikolics ekkor indult be igazán, az utolsó négy fordulóban gólt lőtt a Győrnek, mesterhármast ért el a Diósgyőr, illetve duplázott a Pápa ellen.

 A DVTK ELLENI MESTERHÁRMAS
 
 
(A Sport Tv felvétele)
A tavasszal már a Videotont repítette góljaival a magyar válogatottsággal is kacérkodó támadó. Első fehérvári találatát a Diósgyőr ellen szerezte meg, az akkor még listavezető fehérváriak ezzel győzték le az utolsó helyen álló DVTK-t.

 GYŐZTES GÓL A DIÓSGYŐR ELLEN
 
 
(A Sport Tv felvétele)
Akárcsak a Diósgyőrnek, a Pápának is oda-vissza gólt lőtt a csatár. Korábbi kaposvári csapattársával, André Alvessel együtt volt eredményes Véber György együttese ellen, így a Videoton 2–0-ra felülmúlta az újoncot.

 VIDEOTON–PÁPA 2–0
 
 
(A Sport Tv felvétele)

Az első fehérvári színekben elért dupla a Haladás elleni volt, Nikolics két góljának is köszönhetően a Videoton 4–2-re nyert. A gólkirály szintén győztes találatot szerzett a Paks ellen, valamint fontos gólt lőtt korábbi csapatának, a Kaposvárnak.

 DUPLA A HALADÁS ELLEN
 

 
(A vidi.hu összeállítása)

 GYŐZTES GÓL A PAKS ELLEN
 

 
(A vidi.hu összeállítása) 

 GÓL A KAPOSVÁR ELLEN
 
 
(A vidi.hu összeállítása)  

A Soproni Liga 28. fordulójának nyitó meccsén a Videoton magabiztosan nyert 3–0-ra a Vasas ellen, és Nikolics kétszer is betalált. Az utolsó két fordulóban már nem volt eredményes, így 18 góllal zárta az idényt, ezzel pedig övé lett a gólkirályi cím.

DUPLA A VASAS ELLEN
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik