Nike-kupa: nyert, így a 17. helyért játszhat a Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 17:13
null
Pillanatkép a HJK elleni mérkőzésről
A Budapest Honvéd U15-ös labdarúgócsapata a Nike Premier-kupa európai döntőjében a 17–20. helyekről döntő meccsen tizenegyesekkel legyőzte a holland Twentét. 

 

TIZENEGYESEKKEL KIHARCOLT SIKER A TWENTE ELLEN

A csoportkört két ponttal záró Honvéd a 17–20. helyekről döntő meccsek sorában először a holland Twentével játszott. A holland együttes szintén győzelem nélkül, de csak egy ponttal zárta a csoportkört, ráadásul még gólt sem szerzett.

A Honvéd jobban, a kapura veszélyesebben kezdett. Ez először egy Váczi Dániel-lövésben mutatkozott meg, majd a bal oldalon kilépő Bíró Bence góljával a vezetést is megszerezte a kispesti csapat. Ez volt az együttes első, klasszikus akciógólja a tornán (korábban kétszer szabadrúgást követően, egyszer tizenegyesből szerzett gólt).

A vezetés megszerzése után is volt még helyzete a Honvédnak, Váczi bal alsóba tartó lövését a kapus védte, Király átlövési kísérlete pedig a jobb felső sarok mellé szállt.

A második félidő elején azonban a Twente egy középen vezetett akcióból megszerezte első gólját a tornán: a védők között kilépő támadó 14 méterről a kapu bal oldalába emelt.

Újabb gól már nem született a meccsen, így jöhettek a büntetők. A mieinknél Soós Dávid, Bíró Ákos, Bíró Bence és Tömösvári Bence is betalált, miközben Vajda Dániel kétszer is védett, így a Honvéd játszhat holnap a 17. helyért.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI DÖNTŐ
A 17–20. HELYÉRT

BUDAPEST HONVÉD–TWENTE (holland) 1–1 (1–0) – 11-esekkel 4–1
BP. HONVÉD:
Vajda – Abért, Czeglédy, Nemes, Gergényi – Soós, Hegedűs, Király – Bíró B., Váczi (Tömösvári), Bíró Á.
A Honvéd gólszerzője:
Bíró B.


A KORÁBBI MECCSEN: VERESÉG A HELSINKITŐL

A Honvéd számára a pénteki, sikertelen nap (három meccsen két pontot szerzett a csapat) után a szombati játéknap sem indult jól, a HJK Helsinki ugyanis már néhány perc után megszerezte a vezetést egy jobb oldali beadást követő fejessel.

A játék képét alapvetően meghatározta az esős időjárás, a pálya egyes területein ugyanis megállt a víz, hatalmas tócsák alakultak ki, amik nem kedveztek a folyamatos játéknak.

A kispestiek akkor kerültek teljesen reménytelen helyzetbe, amikor Bodrogi János utolsó emberként a tizenhatoson belül szabálytalankodott, aminek tizenegyes és piros lap lett az eredménye. A finnek értékesítették a büntetőt, így az emberelőny mellett már 2–0-ra vezettek.

A Honvédnak az emberhátrány ellenére a szünet előtt két lövőhelyzete is volt, de mindkét kísérlet erőtlen volt, a kapus könnyedén védett.

A második félidőben a Helsinki őrizte előnyét, a Honvédnak egy veszélyes lövése volt a csereként beállt Váczi Dániel szabadrúgása révén.

Váczi egy újabb szabadrúgásból szépíteni is tudott, de a hajrában még a finnek is betaláltak, így végül 3–1-re nyert a Helsinki.

Ezzel elszálltak az első nap után amúgy is csekély továbbjutási esélyei a Honvédnak.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI DÖNTŐ
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ

BUDAPEST HONVÉD–HJK HELSINKI (finn) 1–3 (0–2)

BUDAPEST HONVÉD: Orgován – Bodrogi, Czeglédy, Nemes, Zahorán (Gergényi) – Soós, Hegedűs (Abért), Király – Tömösvári, Bíró B., Herjeczki (Váczi).

Kiállítva: Bodrogi
A Honvéd gólszerzője: Váczi

A CSOPORT ÖSSZES EREDMÉNYE

Bp. Honvéd–Dinamo Zagreb (horvát) 1–1
Bp. Honvéd–Bröndby (dán) 0–0
Bröndby (dán)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–1
Dinamo Zagreb (horvát)–HJK Helsinki (finn) 3–0
Bröndby–HJK Helsinki 0–0
Dinamo–Lokomotiv 3–0
Bröndby–Dinamo 1–1
Lokomotiv–Helsinki 1–0

A csoport végeredménye: 1. Dinamo 8 pont, 2. Bröndby 6 pont, 3. Lokomotiv 6 pont, 4. HJK Helsinki 4 pont, 5. Bp. Honvéd 2 pont.(Egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik