Nem bírt az újonccal a bajnokaspiráns

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 19:27
null
Patthelyzet: a sárga mezes, újonc Siófok pontot szerzett a Videoton ellen (Fotó: Czagány Balázs)
A labdarúgó NB I 1. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Siófok hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Videotonnal. A hazaiak szerezték meg a vezetést egy hatalmas potyagóllal, Sowunmi Thomas lövését védte be Mladen Bozsovics, majd Goran Vujovics egyenlített a második félidőben.

A rengeteg szabálytalansággal tarkított első játékrész elején mindkét csapat óvatosan lépett fel, az inkább védekezésre koncentráló siófokiak ellen azonban nem igen találták a fehérváriak ellenszert, sőt, a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, Novák távoli bombája azonban célt tévesztett. 

Ezután valamivel aktívabb lett a Videoton, és Sándor átlövéseivel igyekeztek veszélyeztetni, nem sok sikerrel. A játékrész felénél Nagy Dániel jobb oldali beadása után Vujovics kapáslövését védte levegőben úszva szépen Molnár. 

A hazaiak Sowunmi Thomas vezetésével egyre aktívabbak voltak az ellenfél kapuja előtt, és bár a rutinos támadó első kísérleténél még léc fölé lőtt, következő szólója után Bozsovics túlságosan könnyedén akarta megfogni a guruló labdát, amely végül lábai között a kapuban kötött ki. Nagy potya volt! 1–0. 

A gól után kissé fölénybe kerültek a hazaiak, ám újabb gól helyzetet nem tudtak kialakítani. A második félidő elején ismét a Videoton volt valamivel aktívabb, és bár Sándor fejese, valamint Nagy beadásai még nem eredményeztek gólt, Sándor labdaszerzése, valamint passza után Vujovics már nem hibázott, és 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1–1. 

Húsz perccel a vége előtt Kecskés 25 méteres szabadrúgását védte a fehérváriak kapusa, majd három perccel később Vujovics belsőzött kevéssel a jobb alsó mellé Nagy egyéni akciója után. 

Az utolsó nagy lehetőség Délczeg előtt adódott, lövése azonban a jobb oldali oldali kapufán csattant, több gól tehet nem született, az újonc otthonában vesztett értékes pontokat a bajnoki címre áhítozó Videoton.

 

NEM TUDOM MIÉRT GONDOLJÁK, HOGY EZ K***A GYENGE – MEZEY 
Mezey György, a Videoton vezetőedzője: „Én nem tudom, hogy miért képzeli a fehérvári szurkolótábor, hogy ha nem nyerünk egy vidéki csapat ellen, akkor az k***a gyenge. Nem voltam elégedett a játékkal, jó néhány embertől többet vártam, de azért erre lehetett számítani. Azt például tudtam, hogy Gosztonyi nem fog szárnyalni a találkozón. Nem gondolom, hogy kudarc a Maribor elleni vereség és a Európa-ligából való kiesés. Rutinos, profi, nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapattól kaptunk ki. Tudomásul kell venni, hogy ez a magyar labdarúgás színvonala. Észre kéne venni, hogy ez a realitás.”
Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője: „Lélektanilag fontos ez a döntetlen. Egységben az erő, ez az, amivel elértük ezt az eredményt. Mindenki kihozta magából a maximumot, kicsit meghaltunk a pályán, ezért sikerült egy esélyesebb csapat ellen döntetlent játszani.”
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik