NB I: Torghelle Sándor társat kaphat az MTK-nál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.22. 08:15
Tamási Zsolt, a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK hétfőn kinevezett vezetőedzője jelezte, a kék-fehérek játékstílusán nem kíván változtatni, ellenben egy gólerős csatárra mindenképpen szüksége lenne a tavaszi idényben.

„Személy szerint örülnék egy társnak a pályán, mert egyszerűbb helyzetben lennék – mondta Torghelle Sándor a Nemzeti Sportnak. – A klubnál már utánpótlás szinten a négy-három-hármas rendszerben futballoznak a fiatalok, a felnőttek között sincs ez másként. Mivel azonban az ellenfelek szélső védői egyre többször csatlakoznak a támadásokhoz, a két szélső csatáruk inkább támadó középpályás szerepkört tölt be, legalább annyi védekező, mint támadó feladattal. Így aztán legalább két védő leköti a figyelmem és az energiám, vagyis ha valóban két csatárral játszanánk, többször futhatnék üres területekre, s talán eredményesebbek lehetnénk."„Személy szerint örülnék egy társnak a pályán, mert egyszerűbb helyzetben lennék – mondta Torghelle Sándor a Nemzeti Sportnak. – A klubnál már utánpótlás szinten a négy-három-hármas rendszerben futballoznak a fiatalok, a felnőttek között sincs ez másként. Mivel azonban az ellenfelek szélső védői egyre többször csatlakoznak a támadásokhoz, a két szélső csatáruk inkább támadó középpályás szerepkört tölt be, legalább annyi védekező, mint támadó feladattal. Így aztán legalább két védő leköti a figyelmem és az energiám, vagyis ha valóban két csatárral játszanánk, többször futhatnék üres területekre, s talán eredményesebbek lehetnénk."

A kék-fehéreknél valóban elkélne egy másik gólerős csatár, az ősszel ugyanis mindössze tizenkét gólt szereztek, ebből hatot Torghelle Sándor. A 34 éves játékos mellett még Darko Nikacs és Myke Bouard Ramos bevethető csatárposzton az MTK-nál.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire Soccer Club – Egyesült Államok)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:

Távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Demjén Patrik (Dorog – kölcsönbe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik