NB I: szlovén élcsapattól igazolt védőt az MTK

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 12:13
null
Perkovic (jobbra) fél plusz egy évre írt alá (Fotó: mtkbudapest.hu)
Megszerezte a szlovén bajnokság második helyén álló NK Olimpija védőjét az MTK Budapest. A fővárosi csapat fél plusz egy éves megállapodást kötött a 189 centi magas Marko Perkoviccsal – számolt be az mtkbudapest.hu.



A horvát labdarúgó az idényben 13 bajnokin és egy kupameccsen kapott lehetőséget, főleg az őszi idény végén tűnt kirobbanthatatlannak a ljubljanai csapat kezdőjéből.

Az MTK beszámolója szerint a rendkívüli helyzet tette szükségessé Perkovic szerződtetését, a középső védők közül Baki Ákost műteni kellett, a Puskás Akadémia ellen megsérült Pintér Ádám szintén heteken át nem lesz bevethető, míg Tiago Ferreira koronavírus-fertőzése után lábadozik.

„A sűrű bajnoki menetrendre való tekintettel azonnal léptünk, és fél plusz egy éves szerződést kötöttünk a 189 centiméter magas, mindkét lábát remekül használóhorvát belső védővel, aki csütörtökön már be is kapcsolódik a közös munkába” – közölte az MTK.

Perkovic a szlovén, a horvát és a bosnyák élvonalban is játszott már karrierje során.

Piaci értékét 50 ezer euróra teszi a Transfermarkt.


TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Nikolai Alho (finn, HJK – Finnország),Hrisztijan Georgievszki(északmacedón, Rabotnicski Szkopje – Észak-Macedónia), Marko Perkovic (horvát, NK Olimpija – Szlovénia), Varga Roland (Ferencváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Horváth Olivér (Haladás), Lehoczky Roland (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Biben Barnabás, Andrija Drljo (bosnyák-horvát), Clinton Osei (ghánai)
Kiszemeltek: Kaka Godwords (ghánai)
Távozók: Gera Dániel (Ferencváros), Katona Máté (Ferencváros), Lencse László (Gyirmót FC Győr)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik