NB I: Szenvedély nélkül sem élet, sem futball - Horváth F.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 21:08
A második félidőre sikerült előcsalogatni a szenvedélyt a kecskeméti futballistákból, a Sport Televíziónak nyilatkozó Horváth Ferenc vezetőedző szerint ennek köszönhető, hogy csapata, a KTE-Phoenix Mecano vasárnap este 1–0-ra legyőzte az Újpestet, és megtörte hosszú ideje tartó hazai nyeretlenségét a labdarúgó NB I 23. fordulójában.

Horváth Ferenc (KTE-Phoenix Mecano): – Furcsa mérkőzés volt, nagyon rossz első után valamivel jobb második félidőt játszottunk. A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy a futballt nem lehet szenvedély nélkül játszani, sőt az életben semmit sem lehet szenvedély nélkül csinálni. A második félidőben ebből már többet kaptam. Fontos megtanulni minden profi játékosnak, hogy nem elég az öltözőben és a fehér asztal mellett győzni akarni, a pályán is azt kell. Egy ideje nem nyertünk otthon, ezért egy kicsit görcsösek voltak a játékosok, a szünetben mondtam, ha meg kell halni a pályán, haljanak meg állva, mert így bárki tud futballozni, ennél rosszabb már nem lehet, kockáztassanak, mert annak lesz eredménye. Így is történt a második félidőben. Horváth Ferenc (KTE-Phoenix Mecano): – Furcsa mérkőzés volt, nagyon rossz első után valamivel jobb második félidőt játszottunk. A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy a futballt nem lehet szenvedély nélkül játszani, sőt az életben semmit sem lehet szenvedély nélkül csinálni. A második félidőben ebből már többet kaptam. Fontos megtanulni minden profi játékosnak, hogy nem elég az öltözőben és a fehér asztal mellett győzni akarni, a pályán is azt kell. Egy ideje nem nyertünk otthon, ezért egy kicsit görcsösek voltak a játékosok, a szünetben mondtam, ha meg kell halni a pályán, haljanak meg állva, mert így bárki tud futballozni, ennél rosszabb már nem lehet, kockáztassanak, mert annak lesz eredménye. Így is történt a második félidőben.

Marc Leliévre (Újpest): – Mindkét csapatnak voltak helyzetei, be kellett volna rúgni őket, sajnos nekünk nem sikerült. Hogy mi hiányzott a játékunkból? Jobban kellett volna figyelni a kontrák építésére, de a passzok nem voltak elég pontosak, ezért nem sikerült gólt szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik