NB I: Supka Honvéd-játékosokat is vihet Pécsre

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 11:04
null
Supka Attila mától már Pécsen mutathat új irányt (Fotó: Fuszek Gábor)
A Pécsi MFC vezetői ma hivatalos sajtótájékoztatón mutatták be a csapat új vezetőedzőjét, Supka Attilát.

Elsőként kedden a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy Supka Attila megállapodott a Pécsi MFC-vel – a klub rövid közleményben tegnap erősítette meg a hírt, ma pedig be is mutatták az új vezetőedzőt, akivel hároméves szerződést kötöttek.

„Először Matyi Dezső tulajdonos keresett meg, akinek imponáló volt a hozzáállása, ahogy a pécsi körülmények, célkitűzések is. Ezt követően beszélgettem a klub ügyvezetőivel, Elbert Gáborral és Feleki Attilával, ami megerősített abban, hogy hasonlóan gondolkodunk a futballról és jó munkát tudunk közösen végezni" – indokolta az új vezetőedző, hogy miért hagyta ott az Európa-liga-induló Honvédot a pécsiek kedvéért.

A szakember a játékoskeret kapcsán elmondta, nem tartja kizártnak, hogy korábbi csapatától, a Honvédtól akár élő szerződéssel rendelkező, akár lejárt szerződésű labdarúgók érkezzenek Pécsre, bár neveket nem említett.

A kispesti klub egyébként éppen tegnap jelentette be, hogy többek között Jean-Baptiste Akassou, Sorin Botis, Hajdú Norbert, Németh Norbert vagy éppen a pécsi születésű Horváth Adrián is távozik a csapattól. Az említettek többsége fontos láncszeme volt a Supka-vezette Honvédnak, így nem lenne meglepő, ha többen közülük követnék volt trénerüket.

A sajtótájékoztatón, amelyen az új vezetőedző mellett Elbert Gábor és Feleki Attila vett részt, elhangzott, hogy 22 mezőnyjátékosból és két-három kapusból álló keretet terveznek kialakítani, melyben három-négy pécsi fiatalnak is helyet szánnak.

Supka Attila elmondta: szinte minden posztra szeretne új futballistát szerződtetni, így 10-12 labdarúgó érkezése várható.

„A cél az, hogy az első szezonban a tabella első felében, az élmezőnyben végezzen a csapat, a második idényben pedig a nemzetközi szereplés kiharcolása lesz a cél. Ahhoz, hogy ezt elérje az együttes, már most ki kell alakítanunk egy olyan keretet, amely képes letenni ennek az alapjait. Szeretnénk egy stabil keretet kialakítani, nem akarjuk, hogy átjáróház legyen a csapat" – fogalmazott Supka.

A pécsi vezetők részéről korábban már elhangzott, hogy elsősorban magyar játékosokban gondolkodnak, ugyanakkor Supka szerint ez nem azt jelenti, hogy külföldiek nem érkezhetnek, de csak olyanok, akik valóban segíteni tudják a gárdát a célok elérésében.

A várható változásokkal kapcsolatban egyelőre annyi biztos, hogy Regedei Csaba, Vladimir Markovic, Marko Marovics, Marko Scsepanovics, Nenad Todorovics és Samuel Ato is távozik, ám alighanem többen is követik majd őket.

PÉCSI MFC

Érkezők: Eszlátyi István (BKV Előre – lejár a kölcsönszerződése), Fodor Ferenc (Kozármisleny – lejár a kölcsönszerződése), Gyánó Szabolcs (Kozármisleny – lejár a kölcsönszerződése), Pákolicz Dávid (Nyíregyháza Spartacus – lejár a kölcsönszerződése), Pintér Attila (Kozármisleny, – lejár a kölcsönszerződése), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – lejár a kölcsönszerződése)

Távozik/távozhat: Samuel Ato (?), Frőhlich Roland (MTK Budapest – lejár a kölcsönszerződése), Gyánó Szabolcs (?), Pintér Attila (?), Vladimir Markovic (boszniai, ?), Marko Marovics (szerb, ?), Goran Paracki (horvát, ?), Regedei Csaba (?), Marko Scsepanovics (szerb, ?), Strublics József (?), Nenad Todorovics (szerb, ?), Zoran Zeljkovic (szlovén, ?)

Kiszemeltek:

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik