NB I: Rabusic nem gondolkodott sokat, Hipp-hopp aláírt a Haladáshoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 14:33
null
Rabusic első NB I-es gólöröme (Fotó: Unger Tamás)
A téli átigazolási időszakban számos légiós érkezett a honi élvonalba. Közülük talán a legjobb „referenciával” Michael Rabusic rendelkezik: a Haladáshoz igazoló cseh támadó háromszor szerepelt hazája válogatottjában – éppen Magyarország ellen debütált csereként pályára lépve 2013-ban –, és pályafutása során korábban játszott az olasz élvonalban is. A 28 éves támadó az elmúlt bajnoki fordulóban, negyedik NB I-es mérkőzésén megszerezte első magyar bajnoki gólját, és mint a Haladás honlapjának elárulta: nem vacillált túl sokáig a télen, amikor elfogadta a szombathelyiek ajánlatát, mert a vasiak vezetőedzője, korábbi trénere, Michael Hipp számára garanciát jelentett.

Rabusic hosszan beszélt a haladas.hu-nak a téli érkezése hátteréről, és mint elmondta, szüksége volt a váltásra, még úgy is, hogy nem sokat tudott korábban a magyar bajnokságról. A cseh Jihlavával 2018 nyaráig volt szerződése, ám a két klub megállapodása értelmében már a télen átköltözhetett Szombathelyre.

„Változásra volt szükségem, mindenképpen szerettem volna eljönni a Jihlavától. A Haladás törökországi edzőtáborában beszéltem korábbi mesteremmel, Hipp-pel, s mivel jól ismertem, és ő ragaszkodott hozzám, nem sokat gondolkodtam. Picit ugrás volt az ismeretlenbe, gyakorlatilag semmilyen információm nem volt a magyar bajnokságról, az itteni futballról” – vallotta be Rabusic.

„Néhány meccs alapján azt tapasztaltam, hogy tudásban nincs különbség a magyar és a cseh játékosok, a két ország futballja között, viszont taktikailag fegyelmezettebbek hazám labdarúgói. Emlékezetes marad számomra a legutóbbi bajnoki, hiszen megszereztem első magyarországi gólomat: szép összjáték után Mészáros Karol remekül tálalt elém, én a hosszú sarkot vettem célba – sikerült” – idézte fel a hétvégi találkozót a támadó.

„Hogy hány góllal lennék elégedett a folytatásban? Ez másodlagos, az a lényeg, hogy bennmaradjunk, valamennyi gólomról lemondanék annak érdekében, hogy ne essünk ki. Kiegyensúlyozott a bajnokság, nincs nagy differencia a csapatok között, hiszem, hogy ősztől is NB I-esek leszünk” – ígérte Rabusic, aki korábban három alkalommal szerepelt a cseh válogatottban, anno éppen Magyarország ellen debütált.

„Ideális korban vagyok, nem mondtam még le a meghívóról, de tisztában vagyok vele, hogy a magyar bajnokság nincs annyira szem előtt. Ahhoz, hogy ismét válogatott legyek, magasabb nívójú bajnokságban kell futballoznom. De most csak arra koncentrálok, hogy a Haladással kivívjam a bennmaradást” – fogalmazott a cseh csatár klubja hivatalos honlapjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik