NB I: Pécsen nem félnek, kedden minden kiderül

Vágólapra másolva!
2015.05.11. 08:52
A PMFC vezetősége állítja, labdarúgóklubjuk második körben meg fogja kapni az NB I-es induláshoz szükséges licencet – írja hétfői számában a Dunántúli Napló.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága április végén csak hét klubnak adott engedélyt az indulásra az NB I 2015–16-os idényében (Debrecen, Ferencváros, Paks, Puskás Akadémia, Videoton, illetve feljutása esetén Gyirmót és Békéscsaba), a többieket – köztük a pécsieket – hiánypótlásra kötelezte.április végén csak hét klubnak adott engedélyt az indulásra az NB I 2015–16-os idényében (Debrecen, Ferencváros, Paks, Puskás Akadémia, Videoton, illetve feljutása esetén Gyirmót és Békéscsaba), a többieket – köztük a pécsieket – hiánypótlásra kötelezte.

A hiánypótlás határideje május 8., péntek volt, a licencadó testület kedden ül össze, hogy eldöntse: melyik klub kaphatja meg és melyik nem az indulási engedélyt.

Az utóbbi napokban több helyütt az jelent meg, hogy a PMFC esetében is erősen kérdéses a zöld jelzés – ezt cáfolta röviden a pécsiek vezetősége.

„Nagyon remélem, hogy kedden végre mindenkit meg tudunk nyugtatni, s kiderül, hogy nincs ilyen problémánk” – idézi a bama.hu Győri János ügyvezető igazgatót.

Mint ismert, a Győri ETO már bejelentette, hogy nem tudja teljesíteni az indulási feltételeket, de más kluboknál is lehetnek gondok, és az MLSZ nem cáfolta, hogy a következő szezonra csökkenhet az NB I jelenlegi 16-os létszáma..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik