NB I: Pápa felbontja a szerződést a Lombarddal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 15:21
Pápa város polgármestere indítványozza, hogy az önkormányzat bontsa fel a helyi NB I-es labdarúgócsapatot működtető Új Lombard Kft.-vel kötött szerződést – írja szerda délutáni cikkében az Info Pápa.

Áldozó Tamás annak kapcsán javasolja a szerződés felbontását, hogy kedden másodfokon is elutasította az MLSZ az Új Lombard Kft. licenckérelmét, így az nem indíthat csapatot sem az első, sem a másodosztályban.

A városvezető elmondta: a pápai önkormányzat és az Új Lombard Sport Kft. között kötött támogatási és együttműködési szerződésben szerepel, hogy a Lombard akkor teljesíti a szerződés feltételeit, ha a csapat az első vagy a másodosztályban szerepel.

„Július elsejétől erre az Új Lombard Kft.-nek nem lesz lehetősége, ezért indítványozni fogom, hogy ezt az együttműködési szerződést a képviselő-testület szüntesse meg” – fogalmazott Áldozó Tamás, aki szerint NB III-as folytatás éppúgy elképzelhető, mint megye II-es.

„Az elmúlt éveknek köszönhetően a pápai utánpótlásfutball széles alapokon áll, ennek az értékein újra fogjuk tudni építeni a pápai focit” – folytatta a polgármester, hozzátéve: az új pápai csapatot egyesületként kívánják létrehozni, nem gazdasági társaságban és nem tulajdonosban gondolkodnak.

„Úgy gondoljuk, hogy tiszta alapon szervezve, a pápai értékekhez nyúlva példaértékű labdarúgó-egyesületet lehet felépíteni, olyat, amelyhez szívesen csatlakoznak majd támogatók és szurkolók is. Az az érv, hogy a pápai csapatban nincsenek pápai játékosok, megszűnik, ezért ezentúl akit ez tartott vissza a Perutz Stadion látogatásától, ősztől várjuk a bajnoki mérkőzéseken.”

Kérdésre válaszolva Áldozó Tamás kifejezte reményét, hogy a 800 millió forintos stadionfelújítás nem marad el.

„A stadionfelújítás kormányhatározatban szerepel, amelynek módosítását a kormány nem kezdeményezte, de természetesen mások fejével nem tudok gondolkodni, ezért ennek a lehetőségét nem tudom kizárni.”

A polgármester nemcsak a korábbi években a pápai szurkolóknak szerzett szép élményeket, hanem a 2014–2015 évi teljesítményt is megköszönte a játékosoknak, „hiszen nagyon rossz körülmények között kellett teljesíteniük”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik