NB I: Nemcsak a vereség, hanem Pinto elvesztése is sokkolt minket – Boris

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 22:08
null
Az újpestiek örülhettek, a fehérváriak bánkódhattak (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 4. fordulójából elhalasztott Mol Fehérvár FC–Újpest FC mérkőzést Branko Pauljevics góljával a vendégek nyerték. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az Újpest vezetőedzője, Milos Kruscsics arról beszélt, számítottak rá, hogy nehéz mérkőzés vár rájuk a Mol Fehérvár ellen.

„Győzni akartak, hiszen volt néhány botlásuk az elmúlt időszakban. Ráadásul remek játékosaik vannak. Ennek megfelelően az első tíz-tizenöt perc kicsit problémás volt, de aztán stabilizáltuk a teljesítményünket, ellenőrzés alatt tartottuk a meccset. A másodikban helyzeteink is voltak, próbáltunk ráállni a Vidi stílusára, megőrizni a kapunkat a góltól erőteljes védekezéssel. Aztán láttuk, hogy lehetőségeink is adódhatnak, de tisztában voltunk azzal, hogy szenvednünk kell. Arra kértem a srácokat, hogy legyenek türelemmel, aztán, ha jön a lehetőség, ragadják meg. Sikerült, így elviszünk innen három pontot, aminek nagyon örülünk.”

MILOS KRUSCSICS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Mol Fehérvár trénere, Michael Boris azzal kezdte, hogy Rúben Pinto nagyon súlyos sérülést szenvedett.

„Mielőbbi felépülést kívánok neki és minden jót a családjának, reméljük, mielőbb vissza tud térni, de ez hosszabb távú lesz. Úgyhogy nemcsak az eredmény sokkolt minket, hanem Pinto elvesztése is.”

Ezután tért át a mérkőzés értékelésére:

„Az első félidőben kidolgoztunk jó néhány helyzetet, az ellenfél kapusa nagyokat védett. Eldönthettük volna a találkozót, lezárhattuk volna a meccset már az elején. A szünetig még egy-két helyzetet kialakított az Újpest, de jól védekeztünk. Aztán hatvan perc után leálltunk, nem fociztunk, gólt kaptunk, és eldőlt a három pont sorsa.”

A Nemzeti Sport arra volt kíváncsi, miért állt le egy óra után a csapata.

„Nem tudom. Amíg Houri a pályán volt, jobban támadtunk, de teljesen érthető, hogy egy óra után elfogyott az ereje, régen játszott már ilyen meccset.”

MICHAEL BORIS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

CSOBOTH KEVIN: SOKAK SZERINT KI KELLETT VOLNA RÚGNI

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ, ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Mol Fehérvár FC–Újpest FC 0–1 (Pauljevics 80.)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2352 néző. V: Farkas Á.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik