NB I: nem örülnek Belgrádban a Fradi új igazolásának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 14:30
null
Tokmac (93) végül zöld-fehérbe öltözött (Fotó: godset.no)
Szerb lapértesülések szerint a Ferencváros hétfőn bejelentett új igazolása, Tokmac Nguen és a belgrádi Partizan az elmúlt hétvégén már mindenben megegyezett egymással arról, hogy a szélső a szerb csapatnál folytatja, ám a két klub, a Partizan és a Strömsgodset nem jutott egyezségre a 25 éves játékos vételáráról. 

 

A Partizannál némileg kiakadtak a történtek miatt, hiszen biztosra vették a korábbi norvég korosztályos válogatott játékos átigazolását. A szerb Telegraf beszámolója szerint Tokmac Nguen szombaton ügynöke társaságában érkezett Belgrádba, ahol találkozott a Partizan képviselőivel, és miután vázolták a szerb klub képviselői az egyesület jövőképét, megmutatták neki a létesítményeket, a lap szerint minden személyes részletről meg is állapodtak egymással.

Nguen a lap szerint azzal tért vissza Norvégiába, hogy a Strömsgodset vezetőit rábeszélje, engedjék őt el a következő napokban a belgrádi klubhoz, mert náluk szeretné folytatni a pályafutását – s még némi anyagi kompenzációt is kapna érte a klub, mivel a nyáron ingyen távozna.

A szerb lap szerint éppen az anyagi ellenszolgáltatás mértéke lett az egyetlen akadálya annak, hogy Nguen a belgrádiak játékosa legyen. A norvégok ugyanis 400 ezer eurót szerettek volna kapni, ám a Partizan mindössze 150 ezret lett volna hajlandó fizetni a játékosért, akit fél év múlva ingyen megszerezhetett volna.

Északi oldalon leginkább a tényszerű közlésekig jutott a visszhangja az átigazolásnak, a legtöbb helyen a korábbi 53-szoros válogatott támadó, Jostein Flo, a Strömsgodset igazgatója szólal meg, kiemelve, hogy a Ferencvárostól megkapták azt az ajánlatot, amelyet elfogadhatónak tartottak.

„Szerettük volna Tokmacot megtartani, de nem tudtunk tavaly megállapodni szerződése meghosszabbításáról, így el kellett engednünk. Több ajánlatot is kaptunk érte, de ezeket megköszöntük, végül a Ferencvárossal megegyeztünk, mert minden félnek megfelelő ajánlatot tett a magyar klub” – idézi a tv2.no a klubigazgatót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik