NB I: montenegrói válogatott kapust igazolt a Kisvárda

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 17:51
null
Danijel Petkovics immár a Kisvárda játékosa (Fotó: Kisvárda)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a 21-szeres montenegrói válogatott kapust, Danijel Petkovicsot.

 

A 29 éves, kotori születésű futballista nem ismeretlen Magyarországon, hiszen a 2016–2017-es idényben az MTK Budapest csapatának tagja volt. Azóta francia klubokban játszott, előbb a Lorient-ban, majd a jelenleg is első osztályú Angers-ban – a legutóbbi Ligue 1-idényben 15 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken az összecsapásokon 22-szer kapitulált.

Petkovics a 21, montenegrói színekben lejátszott válogatott mérkőzése közül egyszer, 2019. szeptember 5-én, a magyarok (2–1) elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lépett.

„Amikor az MTK-ban védtem, a Kisvárda még NB II-es volt, úgyhogy személyes élményem nincs az új csapatommal, de válogatottbeli társamtól, Driton Camajtól sokat hallottam róla – mondta a szerződés aláírása és a hivatalos fotók elkészítése után Danijel Petkovics a Kisvárda honlapjának. – Tőle tudom, hogy a klub sokat fejlődött az elmúlt években, arról pedig a megérkezésem után személyesen is meggyőződhettem, hogy jók a lehetőségek. A csapat kijutott a nemzetközi porondra tavaly, most is ez a célja. Az utóbbi hónapokban nem voltam játékban, ez a mostani remek lehetőség lesz a számomra, hogy újra felépítsem magam, és hozzásegítsem a csapatot ahhoz, hogy ismét dobogós helyen végezzen. Szeretnék első számú kapussá válni Kisvárdán, ha ez megtörténik, akkor jöhet szóba, hogy újra visszanyerjem a helyem a montenegrói válogatottban.”

Petkovicsnak júliusban megszűnt az Angers-val kötött szerződése, tétmérkőzésen azóta nem lépett pályára.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:
Aleksandar Jovicic
(bosnyák, HNK Gorica – Horvátország), Danijel Petkovics (montenegrói, szabadon igazolhatóként), Milos Szpaszics(szerb, Radnik Szurdulica – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatért:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Nazar Ponomarenko(ukrán-magyar)
Kiszemeltek:
Távozók:Jasir Asani(albán-északmacedón, Kvangdzsu – Dél-Korea), Andrei Peteleu(román, CFR – Románia), Szlobodan Szimovics (FK Kolubara – Szerbia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik