NB I: „Minimális az érdemem a Videoton bajnoki címében”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.06. 08:26
Bár eddig egy percet sem játszott az NB I tavaszi idényében, magyar bajnoknak vallhatja magát Kees Luijckx, a Videoton holland középhátvédje. A 29 esztendős labdarúgó elmondta, sérülése miatt egy hónapig nem futballozhatott, és csak minimális érdemei vannak a székesfehérvári csapat bajnoki elsőségében.



„Nagyon keveset játszottam, csak két mérkőzésen kaptam szerepet, igaz, egy hónapig sérült voltam. A bajnoki címben minimálisak az érdemeim” – mondta a holland RTV-nek a februárban szerződtetett Luijckx, aki a Magyar Kupában és a Ligakupában egy-egy meccsen lépett pályára a tavasszal.

„Hasonlóképpen nyertük meg a bajnokságot a Videotonnal, mint Hollandiában az Alkmaarral: a riválisunk botlott. A városházán ünnepeltünk több ezer rajongó előtt” – emlékezett vissza a 29 éves játékos a múlt vasárnapi történésekre.

„Nem számítottam rá, hogy bejutunk a Bajnokok Ligájába. Nagyszerű, hogy indulhatunk a selejtezőben, ám nagyon nehéz feladat vár ránk” – tette hozzá Luijckx.

Az U21-es válogatott futballista 2006 és 2010 között állt az AZ Alkmaar alkalmazásában, és 2009-ben holland bajnokságot nyert a csapattal. Később szerepelt az ADO Den Haagban, a NAC Bredában és a Rodában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik