NB I: Marco Rossi elmondta a véleményét Csercseszovról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.21. 11:38
null
Marco Rossi szerint jó döntést hozott az FTC (Fotó: Török Attila)
Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalosa oldalán, a fradi.hu-n hétfőn bejelentette, hogy Sztanyiszlav Csercseszov veszi át az együttes irányítását. A hírre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a DIGI Sport híradójának reagált.

 

„Erős embernek ismertem meg (Csercseszovot), erős karakter. Egyszer beszéltem róla Nikolics Nemanjával, kikértem a véleményét, hiszen az edzője volt, ő pedig csupa jót mondott róla. Remek edzőnek tartom, elismerésre méltó, amit elért az orosz válogatottal, főleg a világbajnokságon, bár utána jött egy kis visszaesés. Összességében, amit én halottam eddig Csercseszovról – nemcsak Nikolicstól, hanem más szakemberektől is –, azok alapján úgy gondolom, jó döntést hozott vele kapcsolatban a Fradi. Peter Stögerről sem tudnék rosszat mondani, szerintem a játékstílusból adódó elvárások, nem pedig az eredmények miatt menesztették őt. Nehéz helyzetben volt" – nyilatkozta Marco Rossi a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Csercseszov öt évig irányította hazája válogatottját. A 2018-as oroszországi vb-n negyeddöntőbe vezette a csapatot, amely a legutóbbi Európa-bajnokságon nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az 58 éves szakember utolsó klubcsapata a Nikolics Nemenját is a soraiban tudó lengyelLegia volt, amellyel bajnokságot és kupát is nyert, de a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkvát is irányította a 2014–2015-ös évadban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik