NB I: „Május 11. környékén kellene kezdeni a teljes csapatos edzéseket”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 09:20
null
A Paksi FC vezetőedzője, Osztermájer Gábor (jobbra) úgy számol, május elején el kell kezdeni az edzéseket a júniusi folytatáshoz (Fotó: Molnár Gábor, Tolnai Népújság, arcíhv)
Az MLSZ pénteken adott tájékoztatást az NB I lehetséges májusi vagy június eleji folytatásáról, a Paksi FC vezetőedzője, Osztermájer Gábor a klub honlapjának beszélt arról, a tervezett újrakezdés ismeretében mikor kellene elkezdeni a teljes csapatos tréningeket.

 

Mint ismert, az NB I-es csapatok közül a Ferencváros, a ZTE FC, a Kisvárda, a Mezőkövesd, a Bp. Honvéd, a DVSC és a Kaposvár kis csoportokban már megkezdte az edzéseket, és jövő szerdától a DVTK is így tesz. Pakson még nem született döntés a folytatás időpontjáról.

„Ahogy már beszéltük, kéthetente kapnak új programot az otthon készülő játékosok – nyilatkozta a paksifc.hu-nak a tolnaiak vezetőedzője, Osztemájer Gábor. – Az elküldött edzéstervek mindig változnak egy kicsit, hogy ne legyen teljesen monoton a munkafolyamat. Mivel a futball csapatjáték, nem meglepő, mindenkinek hiányoznak a társak, a csapat. Továbbra is szinten tartás folyik, és az alap-állóképességet fejlesztjük. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sajnálatos körülmények ellenére a játékosok ne veszítsenek erejükből.”

A szakember arról is beszélt, hogy az MLSZ által tervezett május végi, június eleji bajnoki újrakezdéshez legkésőbb mikor kell elkezdődjön a közös munka.

„Annak ellenére, hogy otthon dolgoznak a labdarúgók, ennyi leállás után már biztos, hogy egy teljes felkészülési időszakban kell gondolkozni, ami minimum öthetes folyamat. Ezt figyelembe véve május elején, tizenegyedike környékén kellene megkezdeni a minden akadálytól mentes, teljes csapatos tréningeket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik