NB I: Kétségtelen, óvodás gólt kaptunk – Pintér Attila

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 11:20
null
Pintér Attila szerint akkor sem lőtt volna gólt a Mezőkövesd Kisvárdán, ha reggelig tart a meccs (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I szombati mérkőzései után a Ferencváros–DVSC meccs edzői értékeléseivel már jelentkeztünk, most lássuk a másik két találkozó (Kisvárda–Mezőkövesd 2–0 és Mol Fehérvár–MTK 2–1) utáni, edzői nyilatkozatokat!

KISVÁRDA–MEZŐKÖVESD 2–0

 Joao JANEIRO, a Kisvárda Master Good vezetőedzője

 –  Megvan csapata negyedik győzelme is, álmodik vagy ébren van?     

– Remélem, hogy ébren vagyok... Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Mezőkövesd jó csapat, ráadásul érdekes hadrendben játszik. Sikerült megoldanunk a feladatot, köszönhetően annak, hogy a játékosok nagyon keményen küzdöttek. Annak pedig külön örülök, hogy végre nem kaptunk gólt.

– A Fehérvár elleni meccs után is arról beszélt, hogy lehet, nem is olyan nagy hátrány az emberhátrány. Ismét beigazolódott?     
Természetesen azért nagy hátrány, ha egy emberrel kevesebben vagyunk a pályán, a Gyirmót ellen is láttuk, hogy nagyon nehéz helyzetbe hozza a csapatot. Általánosságban azonban elmondható, hogy aki szervezni próbálja a játékot, annak nagy hátrány, viszont védekezésben és a kontrajátékban ez ki tud egyenlítődni.

 – A végén szinte tüzelte a szurkolókat, ennyire fontos, hogy azonos hullámhosszra tudjon velük kerülni?     
– Ahogy a csapat, úgy a szurkolók is külön meccset játszanak, és mivel ők is mindent beleadtak, a segítségükkel ki tudtuk egyenlíteni az emberhátrányunkat. A pandémiás helyzet után minden csapatnak szüksége van a szurkolókra, a helyzetüket külön is át kell értékelni. Annak pedig örülök, hogy a drukkereink nemcsak a győzelmi szériánkat akarják meglovagolni, hanem valóban Kisvárda-szurkolók is. Mert a kettő között nagy a különbség. A mi szurkolóink minket szeretnek, és valóban nekünk drukkolnak.

PINTÉR Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője

– Csak maguknak köszönhetik a vereséget?     
– Mindkét csapat tette a dolgát az első félidőben, a kapuk nem forogtak nagyon veszélyben. Kétségtelen, óvodás gólt kaptunk, és amíg ilyesmi előfordulhat, addig nem tudunk meccset nyerni! Jobbára mi irányítottuk a játékot, a második félidőben megvoltak azok a nagy helyzeteink, amilyenekre a másik oldalon nem nagyon emlékszem. Ugyanakkor le a kalappal a Kisvárda előtt, nem semmi, amilyen győzelmi szériába van a csapat.

–     A szünetben végrehajtott kettős csere a támadójátékot volt hivatott javítani?     
– Természetesen, hiszen hátrányban voltunk, meg is lehetett volna eredménye, hiszen a szünet után rögvest volt egy nagy helyzetünk. Ez egy ilyen nap volt, ha reggelig tart a meccs, akkor sem találunk be. Rosszul jöttünk ki a fordulópontokból, ilyen szériában vagyunk, de ahogy más csapatok, mi is kijövünk majd belőle.

  – A meccs után visszanézett egy vitatott jelenetet, melyik volt az?     
– Nagyon kérek mindenkit, nézze vissza azt a szituációt, amikor Sztefan Drazsics kiugrott, végig rángatták, majd a lövését Dombó Dávid védeni tudta. Az a baj, hogy rendre másként ítélik meg ezeket a szituációkat, ha elesik a játékos az a baj, ha nem, akkor az. Ha megkapjuk a tizenegyest, talán szépítünk, és akkor a végén lehetett volna esélyünk egyenlíteni – de hangsúlyozom, nem ezen múlott.

MOL FEHÉRVÁR–MTK 2–1

SZABICS IMRE, a Mol Fehérvár  FC vezetőedzője:
– Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük, domináltuk a találkozót, helyzeteket alakítottunk ki, ezeket azonban nem tudtuk ekkor értékesíteni. Az MTK ebben a játékrészben két helyzetet alakított ki,ebből a másodikat ki is használták. Ennek a hatását még a második játékrész első 10-15 percében is éreztük, de biztos voltam benne, hogy megfordítjuk a mérkőzést, mert hátrányban is éreztem a pozitív energiákat az egész stadionban. Igazi csapatépítő heteken vagyunk túl, hiszen múlt héten emberhátrányban tudtunk nyerni, most pedig az ellenfél vezetése után gyűjtöttük be a három pontot. Örülök, hogy Kenan Kodro ilyen jól tudott bemutatkozni, gratulálok neki a gólokhoz. Ma este lehet ünnepelni és örülni a győzelemnek, a válogatott játékosainknak sok sikert is kívántam, de utána készülünk tovább az előttünk álló feladatokra, valamint a pénteki, lengyelországi gálamérkőzésre.

GIOVANNI COSTANTINO, az MTK Budapest vezetőedzője: – Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, hátulról építettük fel a játékunkat, igyekeztünk a képességeinkre építeni. Hetven percig nagyon jól teljesítettünk, de a cserék jelentették ma a különbséget a pályán. A mi cseréink is rendben voltak, de ellenfelünk többek között La Liga-és Seria A-tapasztalattal rendelkező játékost is be tudott küldeni, nekünk ilyen lehetőségeink nincsenek. De büszke vagyok a játékosokra, mert jól játszottak. Talán a legjobb meccsünk volt a szezonban a vereség ellenére is.

Forrás: molfehervarfc.hu

NB I, 5. FORDULÓ
Augusztus 27., péntek
ZTE FC–Budapest Honvéd 1–3
Augusztus 28., szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 2–0
FTC–DVSC 4–2
Mol Fehérvár FC–MTK Budapest 2–1
Augusztus 29., vasárnap
17.45: Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Gyirmót, ALCUFER Stadion
20.00: Paksi FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Paks,
Paksi FC Stadion
Az NB I góllövőlistája itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik