NB I: ilyen még nem volt, az egyik játékos 5 millió eurót ér!

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 10:24
null
A Transfermarkt szerint Adama Traoré immár ötmillió eurót ér (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgópiaci értékekre szakosodott Transfermarkt szerint az NB I-ben szereplő Ferencvárosi TC játékosa, Adama Traoré immár ötmillió eurót ér, ezzel új mérföldkövet ért el a liga történetében.

 

Az ezen a nyáron az FC Sheriff Tiraspolból az FTC be szerződő mali támadó korábbi értéke 3 millió euró volt, a Transfermarkt október 11-én, kedden emelte meg 5 millióra. Adama Traoré kiérdemelte az értéknövekedést, a 47-szeres válogatott játékos eddig 18 tétmérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, ezeken a összecsapásokon 12 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A korábbi „értékcsúcsot” Muhamed Besic tartotta, akinek az első ferencvárosi időszakában a piaci értéke 4 millió euró volt – őt az Everton 4.8 millió euróért szerződtette, ezzel az NB I történetének legdrágábban eladott labdarúgója lett.

Érdekesség: szeptemberben Angliában olasz forrásra hivatkozva arról cikkeztek, hogy Traoréért épp az Everton tenne ajánlatot télen.

A Transfermarkt szerint egyébként az NB I hat legértékesebb játékosa közül mindenki az FTC-ben játszik: 1. Adama Traoré (5 millió euró), 2. Aissa Laidouni (3.5), 3. Dibusz Dénes (2.8), 4. Kristoffer Zachariassen (2.5), Tokmac Nguen (2.5), 6. Ryan Mmaee (2.2).

A 15 legértékesebb labdarúgóból pedig 13 képviseli az FTC színeit:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik