NB I: Hátradőltünk, mint egy nyugdíjas! - Tóth Bálint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 21:23
Az Újpest FC–Lombard Pápa (4–2) NB I-es mérkőzést követően Nebojsa Vignjevics, a lilák edzője csapata „karakteres embereit” dicsérte, Tóth Bálint, a Lombard trénere pedig csapata hozzáállásában és mentalitásában is hiányosságokat látott.

„Láttam a mérkőzéseit a Lombardnak, tudtuk, hogy veszélyes. Ezt bizonyították is játékosai, mert kétszer adtunk nagyobb teret a Pápának, de ez pont elég volt ahhoz, hogy a figyelmetlenségek miatt kapjunk két gólt. Sajnáltam ezt, mert egyébként az első félidőben nagyon jó dolgokat mutattunk, sok helyzetünk volt, lőttünk három gólt, és jól járattuk a labdát. A második játékrészben a negyedik gól után már könnyebb dolgunk volt, próbáltunk kontrázni, volt is néhány helyzetünk, de több találat nem esett. Az estéből azt tanulhatták meg a játékosok, hogy nincs olyan, hogy könnyű győzelem, és minden egyes sikerért nagyon sokat kell dolgozni. Az Újpest nagy klub, olyan játékosok kellenek, akik képesek minden meccsen győzelemre játszani, adott esetben nagyobb nyomás alatt is. A játékosok ma a két gyors pápai egyenlítés után nehéz helyzetben megmutatták, hogy karakteres emberek alkotják a csapatot, ez pedig fontos, mert a futballtudás nem mindig elég a győzelemhez" – értékelt Nebojsa Vignjevics.Nebojsa Vignjevics.

„Nem olyan volt a hozzáállásunk és a mentalitásunk, amilyennek kellett volna, tessék, itt az eredmény. Ez a csapat nem engedheti meg magának, hogy öt játékossal kevesebben legyünk a pályán, márpedig itt ez történt. Hangsúlyoztam a meccs előtt a játékosoknak, hogy az Újpestnek ez élet-halál harc lesz, ezt szajkóztam, erre tessék! Ez a mai Lombard egy kicsit a régi Lombardot idézte, az pedig nem az én profilom. Az Újpestnek gratulálok, megérdemelten nyert. És szeretném külön megjegyezni, hogy a játékvezetők kitűnően vezették a mérkőzést. Ezt csak azért mondom, hogy meg se forduljon a játékosaim fejében, hogy a játékvezető tehet az eredményről. Azt kértem, hogy az Újpest az első 15 percben ne rúgjon gólt, mert eredménykényszerben van, és az idő utána nekünk dolgozik. Erre, mint egy nyugdíjas, hátradőltünk a húsz pontunkkal, és vártuk a karácsonyi ünnepeket. Pedig jön a Puskás Akadémia, majd a Kispest, a tavasszal pedig Kaposváron kezdünk. Ha nulla ponttal zárjuk az idei évet, és így megyünk a tavasszal a Rákóczihoz, akkor lesz haddelhadd" – kritizált Tóth Bálint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik