NB I: harmadszor is érmet szerezne a Puskás Akadémia hollandja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 09:10
null
Yoëll van Nieff jól érzi magát Magyarországon (Fotó: Meder István)
Hosszabb interjút adott az előző idényben bronzérmes Puskás Akadémia honlapjának a klub két holland labdarúgója, a 2019 nyarán érkező Yoëll van Nieff és a nála fél évvel később csatlakozó Luciano Slagveer, akik az új, 2022–2023-as évadban is a dobogót célozzák meg a felcsútiakkal.

A 29 éves védő, Yoëll van Nieff 2019 nyarán a holland élvonalbeli Heracles Almelótól igazolt Hornyák Zsolt csapatába, majd fél évvel később csatlakozott hozzá honfitársa, az FC Emmentől szerződtetett 28 esztendős támadó, Luciano Slagveer.

Van Nieff a pfla.hu-nak arról beszélt, már az első edzés is tetszett neki, miután aláírta szerződését, ráadásul jó volt számára a környezetváltozás, hiszen karrierje során először állt légiósnak.

„Hamar kiderült, hogy passzolok a csapathoz és annak játékához, úgyhogy szinte minden egyből sínre került” – emlékezett vissza Van Nieff.

„Nekem abból szempontból volt kicsit nehezebb dolgom, hogy a szezon közepén érkeztem, de én is egyből úgy éreztem, nem lesz gond a beilleszkedéssel – mondta már Luciano Slagveer.– Mindezt persze megkönnyítette, hogy már itt volt egy másik holland játékos, aki a kezdet kezdetén segített eligazodni az öltözőben és annak környékén, meg tudta mutatni, hol találok ezt-azt, és be tudott mutatni a csapattársaknak.”

Van Nieff kitért rá, örült, hogy egy honfitársa érkezik az együtteshez, akivel ráadásul mindketten Észak-Hollandiából származnak, s nem csak a pályán, hanem azon kívül is sok időt töltenek egymás társaságában. Mindkét németalföldi labdarúgó kiemelte, a futballban és a magánéletben is megtalálták számításaikat, ezért is hosszabbítottak szerződést.

„A körülmények adottak, igazából egyetlen dologra kell koncentrálnunk: a futballra. Ha nem érezném jól magam, nyilván új szerződést sem írtam volna alá. Jó itt lenni, szeretem ezt a klubot, továbbra is fontos játékos akarok maradni, és tovább írnám a történelmet a csapattal”
– mondja a védő.

„Csak egyet tudok érteni Yoëll-lel: nagyon élvezzük az ittlétet, Budapest csodaszép, és itt gyakorlatilag bármit meg tudsz tenni, amit akarsz. Mindemellett biztonságos is, így családos emberek számára is ideális hel
y – tette hozzá a villámléptű Slagveer. –Persze az eredményeinkről sem szabad megfeledkeznünk; a klub történetében először szereztünk bronzérmet, aztán ezüstérmet, így a nemzetközi porondra is kijutottunk. A csapat olyan, mint egy nagy család, mindez együtt elegendő ok volt arra, hogy maradjak – szeretek itt lenni.”

A két holland a Puskás Akadémia alapemberévé vált, hiszen Van Nieff 80 NB I-es bajnokin, összesen pedig 95 mérkőzésen van túl felcsúti színekben, míg Slagveer az élvonalban 70-szer, a Magyar Kupában 10 mérkőzésen kapott lehetőséget, s mindketten tagjai voltak a felcsútiak 2020–2021-es idényben ezüstérmet, majd egy évvel később bronzérmet szerző csapatának, s az új kiírásban sem adják lejjebb az elvárásokkal.

„Az elmúlt szezonban elvesztettünk néhány meccset, amelyeket papírforma szerint meg kellett volna nyernünk; ha ezen javítani tudunk, ez az idény még jobb lehet, mint az előző volt. Egyszer már voltunk másodikok, nem látom okát, miért ne lehessen meg másodszor is legalább az ezüst. Ami engem illet, mind a gólok, mind a gólpasszok terén szeretnék jobban teljesíteni – remélem, ennek a csapat is hasznát látja majd” – fejtette ki Slagveer.

A felcsútiak eddig Lamin Colley-val, Wojciech Gollával, valamint az ugyancsak Hollandiából hazatérő Kiss Tamással erősítettek a nyáron, miközben nyolcan távoztak a gárdától.

„A felkészülés negyedik hetében vagyunk, s eddig mindössze egy edzőmeccset játszottunk, így még nehéz megmondani, mennyit erősödtünk, de szerintem eleve erősek vagyunk, ráadásul nagyon jól ismerjük egymást. Az egyéni képességek terén is jól állunk, ám a csapatjáték az igazi erősségünk. Javulni a kiegyensúlyozottság terén tudnánk, az új évadban ez lesz a legfontosabb”
– vette vissza a szót Van Nieff. „Ami a csapatot illeti, szeretném, ha ismét az első háromban végeznénk, jómagam pedig szeretnék továbbra is meghatározó játékos maradni. Legutóbb volt pár gólpasszom, de nem lennék boldogtalan, ha most egy-két gól is összejönne” – tette hozzá.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők:
Lamin Colley (gambiai, FC Koper – Szlovénia), Wojciech Golla (lengyel, Slask Wroclaw – Lengyelország), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia, kölcsönből vissza)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Auerbach Martin (Csákvár), Ganbold Ganbajar (mongol, KFC Komárno – Szlovákia), Major Gergő (Csákvár), Ominger Gergő (Csákvár), Papp Kristóf (Budaörs), Posztobányi Patrik (Zalaegerszegi TE FC),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország)
Távozók: Bokros Szilárd (Diósgyőr, kölcsön után végleg), Csirmaz István (lejárt a szerződése), Deutsch László (Vasas), Huszti András (Zalaegerszegi TE FC), Kiss Ágoston (lejárt a szerződése), Libor Kozák (cseh, lejárt a szerződése), Joao Nunes (portugál, lejárt a szerződése), Weslen Junior (brazil, lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Mim Gergely (ZalaegerszegI TE FC), Kártik Bálint (Csákvár) Tamás Nándor (Csákvár), Kiss Norbert (Tiszakécskei LC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gera Dániel (Ferencvárosi TC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Komáromi György
(Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik