NB I: „Eppel ára viccnek is rossz”; a Csaba a Fradira vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.28. 07:27
null
Várhatóan Mohl Dávid (13) is szerződést kap Újpesten (Fotó: Szabó Miklós)
A szombati Újpest–Békéscsaba (1–2) felkészülési mérkőzést követően a két vezetőedző, a hazaiakat irányító Nebojsa Vignjevics és a vendégek mestere, Zoran Szpisljak nyilatkozott a Nemzeti Sportnak tapasztalataikról, illetve a keretben még várható változásokról.

 

„Az új igazolásaink az elmúlt időszakban nem voltak folyamatosan játékban, szombaton pihentetni akartam őket – mondta Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője. – A próbajátékosok teljesítményével elégedett voltam, de még nem tudom, melyikük kap szerződést. Először ki kell elemeznünk a meccset és a teljesítményüket, utána már többet tudok mondani."

„Ami a további érkezőket illeti, Ugrai Roland miatt már megkerestük a Ferencvárost, egyelőre a zöld jelzésre várunk, hogy tárgyalhassunk a játékossal. Az utánpótláscsapatainkból azonban nem valószínű, hogy bárki is felkerül a nagyok közé. Hosszú távon szeretnénk beépíteni őket az együttesbe, de jelenleg még egyikük sincs olyan állapotban, hogy megállja a helyét az élvonalban. A szombati győzelemnek örülök, ám nem az eredmény miatt, az ilyenkor másodlagos. A lényeg, hogy a játékosok megvalósították, amit kértem tőlük" – tette hozzá a békéscsabai szakember.

Újpesti kollégája elismerte, hogy az eddigi erősítések ellenére csatárposzton még szükségük lesz új futballistára, ugyanakkor megerősítette a Nemzeti Sport Online pénteki értesülését, mely szerint Filkor Attila várhatóan szerződést kap.

„Tudom, hogy szűkösnek tűnik a keret, de hiába szerettük volna megszerezni Eppel Mártont a Dunaújvárostól, ötszázezer eurót kértek érte, az ár még viccnek is rossz – mondta Nebojsa Vignjevics. – Utána pedig nekünk kell magyarázkodnunk, hogy miért nem igazolunk új játékosokat. Persze én is látom, hogy szűkös a keretünk, sajnos Windecker József kisebb sérüléssel bajlódik, mint ahogy Filkor Attila sem volt bevethető. Utóbbi egyébként Mohl Dáviddal együtt szinte biztosan hozzánk kerül, mindkettejükre számítok."

A belgiumi edzőtáborban tovább erősödhetünk, új igazolásunk, a Waregemből Kylian Hazard, a Chelsea-ben futballozó Eden Hazard öccse ott csatlakozik majd hozzánk, és egy általam jól ismert külföldi csatárral is tárgyalásban állunk, ő hatalmas erősítést jelentene. Persze a Békéscsaba ellen is láttam biztató dolgokat, a fáradtság ellenére nem játszottunk rosszul, igyekeztünk végig irányítani a meccset, az eredmény június végén még nem sokat számít"– szögezte le a fővárosi lila-fehérek mestere.

A találkozó után az Újpest támadója, Asmir Suljic is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, és elmondta, jövő héten elutazik a gárda belgiumi edzőtáborába, de az nem biztos, hogy vissza is tér onnan, ugyanis továbbra is van esély rá, hogy klubot vált és külföldön folytatja. Ugyanakkor, elmondása szerint még az sem zárható ki, hogy országon belül cserél csapatot, vagyis másik NB I-es együtteshez igazol.

ASMIR SULJIC NYILATKOZATÁT TOVÁBBI JÁTÉKOSOK VÉLEMÉNYÉVEL, ILLETVE A MECCS RÉSZLETES TUDÓSÍTÁSÁVAL EGYÜTT MEGTALÁLJA A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL

Érkezők: Fábio (brazil, Puskás Akadémia), Laczkó Zsolt (KTE, szabadon igazolhatóként), Bratiszlav Punosevac (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Szlavko Damjanovics (montenegrói, Szpartak Szubotica – Szerbia, próbajáték), Abdoulaye Diarra (elefántcsontparti, UTA Arad – Románia), Calin Florin Fildan (román, Bihor Oradea – Románia, szabadon igazolható), Heffler Norbert (PMFC), Georgi Korudzsiev (bolgár, PFC Haszkovo – Bulgária), Ionut Nastasie (román, Viitorul Constanta – Románia), Oláh László (Vasas), Vukasin Polekszics (montenegrói, PMFC), Póti Krisztián (Szigetszentmiklós), Pölöskey Péter (PMFC), Ugrai Roland (Ferencváros)
Távozók: Póser Dániel (Vasas, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

Érkezők: Kylian Hazard (belga, Zulte Waregem – Belgium), Kálnoki Kis Dávid (MTK, szabadon igazolhatóként), Kovács Zoltán (Dinamo Bucuresti – Románia, szabadon igazolhatóként), Windecker József (Győri ETO, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liege – Belgium, ?), Holdampf Gergő (Soproni VSE, ?), Nagy János (Siófok, ?), Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium), Toricska Rajmond (Salgótarjáni BTC, ?)

Az utánpótlásból felkerültek: Tóth Patrik

Kiszemeltek: Csiki Norbert (MTK, szabadon igazolható), Filkor Attila (AC Milan, legutóbb kölcsönben Avellino – Olaszország, szabadon igazolható), Mohl Dávid (PMFC, próbajáték), Radó András (Haladás)
Távozók: Berat Ahmeti (albán-koszovói), Szandro Cvejba (orosz), Filip Sztaniszavljevics (szerb, Plataniasz – Görögország), Dusan Vasziljevics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Nemanja Andrics (szerb, Győri ETO – szabadon igazolható), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia), Kim Ojo (nigériai, KRC Genk – Belgium)
Távozhatnak: Aaron Addo (ghánai), Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liege – Belgium, kölcsön után végleg), Balogh Balázs (érdeklődnek iránta: külföld), Asmir Suljic (bosnyák, érdeklődnek iránta: külföld)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Újpest–Békéscsaba 1–2
(1–1)
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Kálnoki Kis, Forró – Nagy G., Szankovics, Balogh B. – Suljic, Perovics, Mohl. Cserék: Vida (kapus), Tóth P., Gubacsi, Farkas. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Békéscsaba: Mursits – Koszó, Damjanovics, Balogh Zs., Bényei, Borbély, Spitzmüller, Bagi,
Király, Birtalan, Viczián. Cserék: Fildan, Nagy J., Fehér, Balogh Miklós, Juhász, Korudzsiev, Tölgyesi, Berki, Balogh Milán, Balázs, Prasler. Vezetőedző:Zoran Szpisljak
Gólszerző: Heris, ill. Borbély, Prasler
Forrás: ujpestfc.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik