NB I: Corbu Marius jó szívvel emlékszik az Újpest elleni meccsekre

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 07:52
null
Corbu Marius (kékben) 2020-ban az Újpest elleni győztes mérkőzésen szerepelt először az NB I-ben, most abban bízik, vasárnap is nyernek a lila-fehérek ellen (Fotó: Árvai Károly)
Az Újpest ellen mutatkozott be az élvonalban Corbu Marius, aki azt reméli, a Puskás Akadémia folytatja jó sorozatát a riválisa ellen.


Nagyon közel járt a Puskás Akadémia ahhoz, hogy a bajnoki rajton bravúrt érjen el a Ferencváros otthonában, azonban kimaradtak a helyzetei, 11-ese, és mert a hazaiak részről Kristoffer Zachariassen a 94. percben betalált, pont nélkül távozott a Groupama Arénából. A felcsúti együttes annak ellenére nagyszerűen helytállt, hogy alapemberei közül Szolnoki Rolandot (keresztszalag-szakadás) és Nagy Zsoltot (belső oldalszalag-szakadás) is hosszú időre elvesztette a portugál Guimaraes elleni Európa-konferencia­liga-párharc során, valamint Luciano Slagveer is megsérült, más kérdés, hogy a helyzeteit nem tudta gólra váltani.

„Akkor is úgy éreztem, és most is úgy érzem, sokkal többet kihozhattunk volna a Ferencváros elleni mérkőzésből
– tekintett vissza a bajnoki rajtra Corbu Marius, aki sokoldalúságát bizonyítva a Fradi otthonában bal oldali támadóként futballozott remekül.   – Sajnos kimaradtak a lehetőségeink, a Fradi pedig a legvégén betalált, így pont nélkül maradtunk, pedig közel jártunk ahhoz, hogy mind a három a miénk legyen. Ez a találkozó azonban már csak emlék, tanulnunk kell belőle, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy vasárnap legyőzzük az Újpestet!”

A Puskás Akadémia húszesztendős középpályásáról tudni érdemes, 2020. augusztus 30-án éppen a lila-fehérek ellen játszotta első NB I-es bajnokiját, ráadásul az a meccs azért is emlékezetes marad neki, mert a kényszerűségből megfiatalított felcsúti csapat 3–2-re legyőzte riválisát. Azóta még négyszer futballozott az Újpest ellen, három győzelem és egy vereség a mérlege, és arra vágyik, hogy ez a statisztika tovább javuljon.

NS-TIPP
„Közel járt a Puskás Akadémia ahhoz, hogy a Ferencváros legyőzésével indítsa a bajnokságot, és bár végül pont nélkül maradt, a mutatott teljesítményre lehet építeni. Újpesten újratervezés folyik, a keretben nincs olyan markáns támadó, mint volt az előző idényben Budu Zivzivadze vagy éppen Giorgi Beridze, ha a házigazda hozza a legjobb formáját, otthon tarthatja a pontokat.”
Zombori András

„Talán mondanom sem kell, az első találkozóra mindig jó szívvel gondolok vissza... – folytatta Corbu Marius. – A koronavírus-járvány miatt több játékostársamra sem számíthatott a szakmai stáb, a cserék közé neveztek, és vártam a pillanatot, hogy pályára léphessek. Nagyjából egy óra ment le a mérkőzésből, amikor szóltak, beállok – nagyon boldog voltam, a hátralévő idő minden pillanatát élveztem. Hogy a vasárnapi párharcnak mi lennénk az esélyesei? Az NB I-ben egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni – nem is esünk ebbe a hibába. Tény, a tavasszal látott Újpestből meghatározó labdarúgók igazoltak el, átalakult a kerete, de ettől még nehéz kilencven perc előtt állunk. Ellenfelünk a támadófutballt kedveli, alighanem mindkét oldalon lesznek lehetőségek, ám úgy érzem, ha fegyelmezetten, a taktikát betartva játszunk, otthon tartjuk a három pontot.”

NB I
2. FORDULÓ
VASÁRNAP
15.30:
Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.45: Puskás Akadémia FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Mol Fehérvár FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik