NB I: Az időjárás zavart, nagyon eláztam – Csercseszov

NS-ÖSSZEÁLLÍTÁS NS-ÖSSZEÁLLÍTÁSNS-ÖSSZEÁLLÍTÁS NS-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Vágólapra másolva!
2022.04.17. 07:08
null
Sztanyiszlav Csercseszov legnagyobb gondja az időjárás volt szombaton (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Újpest FC a Zalaegerszeg ellen, a Paksi FC az MTK Budapest ellen szerzett négy gólt az NB I 28. fordulójának szombati játéknapján – így készültek az egymás elleni Magyar Kupa-elődöntőre. A Ferencváros az utolsó percekben fejelt góllal verte meg a Honvédot. Így értékeltek a vezetőedzők.

ÚJPEST–ZALAEGERSZEG 4–0

Milos Kruscsics, az Újpest FC vezetőedzője: – Három fontos tényező áll a siker mögött. Az első, hogy remek képességű játékosok alkotják a keretet, ha nem így lenne, nem tudnánk sorozatban nyerni a meccseket. A második helyen áll a kemény munka a labdarúgók és a szakmai stáb részéről, tudjuk, milyen futballt akarunk játszani. A harmadik fontos faktor pedig a szurkolók szerepe. Ha mindhárom megvan, olyan mérkőzéseket tudunk játszani, amilyen most a Zalaegerszeg elleni volt. Háromgólos előnyben igyekeztem pihentetni néhány játékost a keddi Magyar Kupa-meccsre, de erre akkor is figyeltem volna, ha csak egy-két góllal vezetünk a második félidőben. Szerencsére a jövő héten két meccsünk is lesz, így könnyebb tartani a ritmust. Nehezebb rátalálni a helyes útra, mint ott maradni. Most a regenerálódás a fontos, vasárnaptól a Paks elleni Magyar Kupa-elődöntőre készülünk, mert mindig a következő feladat a legfontosabb. Amíg nem tudjuk, hogyan végződik a Paks elleni csata, felesleges a Ferencváros elleni bajnokit tervezni. Ezzel együtt optimista vagyok az idény legfontosabb időszaka előtt, mert jó úton járunk. Önbizalommal telve és fegyelmezetten kell futballozni.

Molnár Balázs, a ZTE FC megbízott vezetőedzője: – Sokkal élesebb volt az Újpest, jobban akarta a győzelmet, miközben a védekezésünk, amely eddig remekül működött és amelynek a veretlenségi sorozatot köszönhettük, összeomlott. Nagyon sokat hibáztunk, a lehető legrosszabb helyen veszítettünk labdát, s ezáltal gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. A szünetben arról beszéltünk, amiről a meccs előtt is, azaz szerettem volna, ha megértik, ez más ritmusú mérkőzés, az eddig mutatottnál jóval több kell tőlük. Ugyanazt a futballt akartam látni, amelyet a múlt héten a Honvéd ellen is, és bár a második félidőben némileg feljavult a teljesítményünk, a negyedik hazai gól lezárta a meccset. Nem szabad szó nélkül elmenni a vereség mellett. Elemezni kell a történteket, már csak azért is, mert ezúttal egyénileg és csapatszinten is olyan hibákat követtünk el, amelyek korábban nem voltak jellemzőek ránk.

Molnár Balázs szerint sok volt a hiba a ZTE játékában (Fotó: Dömötör Csaba)
Molnár Balázs szerint sok volt a hiba a ZTE játékában (Fotó: Dömötör Csaba)

PAKS–MTK 4–0

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője: – Az első félidei teljesítményünkkel elégedett vagyok. Jól kezdtük a mérkőzést, nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre, helyzeteink voltak, gólokat szereztünk, de huszonöt perc után elkényelmesedtünk. Ezért a szünetben változtattam, más felállási formában futballoztunk, lehetőséget adtam a játékosoknak, hogy jó állapotban legyenek a jövő heti Magyar Kupa-találkozóra.

Márton Gábor, az MTK Budapest vezetőedzője: – Egy ilyen mérkőzés után az a legegyszerűbb, ha gratulálunk az ellenfélnek. Mi kihagytuk a lehetőségeinket, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Paks visszataláljon arra az útra, amelyen korábban járt. Szív nélkül nem lehet játszani! Aki a kiesés elől menekül, attól sokkal, de sokkal több kell akaratban. Végre meg kellene nyerni egy meccset. A múlt héten volt rá lehetőségünk, ezúttal viszont nem. Nekünk is vannak problémáink, nagy változtatásra nem vagyunk képesek, ugyanakkor aki úgy tud játszani, mint tettük azt az előző fordulóban a Fehérvár ellen, attól elfogadhatatlan a paksi teljesítmény.

BP. HONVÉD–FERENCVÁROS 1–2

Nebojsa Vignjevics, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Szerintem csapatként mi voltunk a jobbak. Nagyon sajnálom a srácokat, legalább egy pontot megérdemeltek volna, mert jól és fegyelmezetten futballoztak. Persze nagyon veszélyes volt az ellenfelünk, de inkább labdarúgói egyéni képességeinek köszönheti a sikert, nem azért, mert csapatként felülmúlt bennünket. Voltak lehetőségeink a második gól megszerzésére, de a tizenhatos előterében nem mutatkoztunk kellően türelmesnek, időnként hiányoztak a passzok, amelyek ziccert, tiszta lövőhelyzetet eredményeztek volna. De tudjuk, hogy az FTC ellen sohasem könnyű játszani. Kiegyensúlyozatlan a teljesítményünk, még a mérkőzéseken belül is hullámzó: időnként kitűnően futballozunk, aztán sokkal alacsonyabb színvonalon. A Ferencváros vagy a Fehérvár ellen mindenki koncentrált, fegyelmezett, minden meccsen így kellene harcolnunk.

Nebojsa Vignjevics szerint csapatként jobb volt a Honvéd (Fotó: Dömötör Csaba)
Nebojsa Vignjevics szerint csapatként jobb volt a Honvéd (Fotó: Dömötör Csaba)

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője: – Nehéz meccsre készültünk, az is lett, de mindvégig hittünk a győzelemben – a kilencvenedik percig és még azután is… Tény, hogy az első gólunk után megbomlott az egységünk, s ha nem is játszottunk mindig jól, fontos három pontot szereztünk. Leginkább az időjárás zavart, nagyon eláztam… A viccet félretéve, megnyertük a mérkőzést, szóval nincs okom rá, hogy bármivel is elégedetlen legyek. Arról, hogy miről beszéltünk a szünetben, nem beszélek – ami az öltözőben elhangzik, az közöttünk marad. Igyekeztünk változtatni a szerkezeten, ez az edzői stáb feladata, és úgy gondolom, működött a tervünk.

NB I, 2021–2022, 28. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Április 15., péntek
DVSC–Gyirmót 3–1
Debrecen,Nagyerdei StadionErdős József
3621
Április 16., szombat
Újpest FC–ZTE FC 4–0Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás
3467
Paksi FC–MTK Budapest 4–0Paks, Paksi FC StadionPintér Csaba
1500
Budapest Honvéd–Ferencváros 1–2
Budapest,Bozsik ArénaAndó-Szabó Sándor
4062
Április 17., vasárnap
14.30: Mezőkövesd Zsóry FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd,Városi StadionKarakó Ferenc
17.00: Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport)
Felcsút,Pancho ArénaBerke Balázs
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 28 18 5 5 49–22 +27 59
2. Puskás Akadémia 27 13 8 6 36–28 +8 47
3. Kisvárda 27 12 9 6 43–31 +12 45
4. Újpest FC 28 11 6 11 42–39 +3 39
5. Zalaegerszegi TE 28 10 9 9 36–44 –8 39
6. Paksi FC 28 11 5 12 66–53 +13 38
7. Mol Fehérvár 27 10 6 11 36–37 –1 36
8. Debreceni VSC 28 9 8 11 43–44 –1 35
9. Mezőkövesd 27 9 7 11 29–40 –11 34
10. Budapest Honvéd 28 9 5 14 44–46 –2 32
11. Gyirmót FC Győr 28 6 8 14 26–41 –15 26
12. MTK Budapest28 681419–44–2526

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik