NB I: árulást emlegetnek Bulgáriában a Kisvárda új légiósa miatt

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 12:37
null
Janisz Karabeljov (balra) a bolgár válogatott színeiben (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, bolgár válogatott futballistát igazolt a Kisvárda: Janisz Krabeljovot. A 24 éves labdarúgó lejáró szerződésű játékosként, ingyen váltott a Szlavija Szófiától. Mint azt a csakfoci.hu kiszúrta, egyáltalán nem békés körülmények között…

„Janisz elmenekült előlünk. A szerződése most decemberben lejárt, és anélkül távozott, hogy erre felhívta volna a figyelmemet, vagy bárki figyelmét a Szlavijától – kommentálta a hatszoros válogatott játékos klubváltását a Szlavija elnöke, Venceszlav Sztefanov, aki klubvezetői karrierje legnagyobb árulásaként élte meg a dolgot.

„Janisz elárult, elárulta azt a csapatot, amely segítő kezet nyújtott neki, ahol profi focistává vált. A legundorítóbb dolog, amit csinált, és ezt a legszörnyűbb módon tette” – dohogott a csakfoci.hu fordítása szerint Sztefanov.

A topsport.bg-n megjelent eredeti cikk összefoglalja, a Szlavija vezetősége nyáron szerette volna eladni Karabeljovot, ám hiába egyeztek meg az Urallal, az orosz együttes a koronavírus-helyzet miatt kihátrált az üzletből. Később hiába érdeklődött iránta a Torpedo és a Himki is, a játékos már nem akart klubot váltani.

Mivel az üzlet nem jött össze a nyáron, és szerződéshosszabbítás sem lett a sztoriból, a Szlavija komoly pénztől esett el. Vélhetően ez az, ami ténylegesen bosszantja Sztefanovot, aki amondó, Oroszországban sokkal jobban járt volna a labdarúgó, hiszen a kisvárdai, állítólag 8000 eurós, mintegy 3 millió forintos havi fizetésének a háromszorosát is megkaphatta volna…

Karabeljov a szófiai Szlavija csapatkapitánya volt, 2018-ban Bolgár Kupát nyert az együttessel. A válogatott színeiben Magyarország ellen is pályára lépett az őszi Nemzetek Ligája playoff-mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik