NB I: a Pécs jogsértőnek tartja az MLSZ döntését

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 17:50
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán első fokon öt NB I-es klub licencét nem fogadta el, köztük a PMFC-ét. A pécsiek azonnal jelezték, hogy nem értenek egyet a döntéssel, és fellebbeznek. Ennek a klub honlapjára csütörtökön kiadott közleménnyel adtak nyomatékot, amelyben jogsértőnek nevezték az MLSZ döntését.

A Pécsi MFC hivatalos honlapján megjelent közlemény:A Pécsi MFC hivatalos honlapján megjelent közlemény:

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága a PMFC-SPORT Kft. 2015–2016-os bajnoki évadra vonatkozó nemzeti első osztályú licenckérelmét 2015. május 12. napján kelt határozatával elutasította.

A határozat indoklásának átolvasását követően úgy döntöttünk, hogy a döntés ellen jogorvoslattal élünk, mert az abban foglaltakat jogsértőnek tartjuk, és továbbra is kérjük az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedély megadását.

A licenceljárásban igazoltuk azt, hogy a klub törvényes, likvid és adekvát működésének összes jogszabályi és gazdasági feltétele megvalósult, az NB I-es pécsi labdarúgócsapat nemzeti bajnokságban történő indulásának és a 20152016-os bajnokságban való folyamatos szereplésének sem jogi, sem közgazdasági akadálya nincs.

Az általunk az MLSZ illetékes bizottsága részére benyújtott iratok és nyilatkozatok alapján az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedélyt meg kellett volna kapnunk.

Mivel az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottság határozata a fentiekkel ellentétben részben téves adatokon alapul, részben pedig a valós adatokat tévesen értelmezi, így helytelen következtetéseket és érdemben helytelen döntést tartalmaz, ezért jogsértő.

Biztosak vagyunk abban, hogy a fellebbezésünk folytán eljáró másodfokú licencadó bizottság klubunk érveit és álláspontját elfogadva, a bizonyítékainkat helyesen értékelve megadja a PMFC-SPORT Kft. számára a 20152016-os bajnoki évad NB I-es bajnokságában történő induláshoz szükséges engedélyt.

Pécsnek szüksége van az élvonalbeli labdarúgásra, a klubnak pedig szüksége van szurkolói támogatására, ezért mindenkit arra buzdítunk és kérünk, hogy a tavaszi idény hátralévő meccsein jelenlétükkel fejezzék ki a klubhoz való ragaszkodásukat!

Sportbaráti üdvözlettel:

PMFC Vezetősége”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik