NB I: A kulcspillanatokban érthetetlen döntéseket hoztunk – Michael Oenning

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 22:21
Hátrányból fordítva nyert 2–1-re az MTK az Újpest ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt. 

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője a következőket mondta a vereség után.

„Aki a labdarúgásban dolgozik, annak el kell fogadni: időnként van olyan, hogy nem értjük, miért alakult a mérkőzés úgy, ahogy alakult. Az első félidőben jól és kreatívan fociztunk, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtunk betalálni. A második félidőben is ilyen attitűddel játszottunk, az MTK feljebb tolta a védekezését, mi folyamatosan próbálkoztunk, s be is találtunk. Úgy éreztem, sikerült megtalálnunk a kulcsot a győzelemhez, aztán jött az a szabadrúgás, amit hosszú várakozás előzött meg, és ezalatt elvesztettük az összpontosításunkat. Az MTK pedig az első adandó alkalommal élt is ezzel. A mérkőzés legnagyobb tapasztalata, hogy amikor eldönthettük volna a találkozót, akkor hoztunk érthetetlen döntéseket. Például Nemanja Antonov kilőtte szélre a labdát, ezt a döntést nem tudtam értelmezni. Sokkal több volt ebben a meccsben, nagyon csalódottak vagyunk.”

Hozzátette, soknak tartja, hogy az eddig lejátszott négy mérkőzésen hét gólt kaptak, ennek miértjén el kell gondolkodniuk. Beszélt arról is, hogy az Újpesttől távozó Vincent Onovót a fiatal német játékos, Luka Mack pótolhatja, akivel eddig nagyon elégedett. Továbbá, bízik abban, hogy a sérültek is hamarosan újra bevethetők lesznek.

Mielőtt Giovanni Costantino, az MTK vezetőedzője a mérkőzésről beszélt volna, reményét fejezte ki, hogy hamarosan visszatérnek az újpesti ultrák a Szusza Ferenc Stadionban, ez a magyar futballnak is fontos lenne. Majd arra reagált, hogy az első három meccsük után sok kritikát kaptak.

„Az új igazolásokat, a csapatot, a stábot és a vezetőséget is érte kritika. Úgy gondolom, akik nap mint nap az MTK sikeréért dolgoznak, több tiszteletet érdemelnek. Rátérve a mérkőzésre, az első félidőben valóban jobb volt az Újpest, sok lehetőséget alakítottak ki. A négyvédős rendszerről változtattunk a háromvédősre, és a védekezésünk ezek után rendben is volt. A második félidőben javult a játékunk, viszont az Újpest megszerezte a vezetést. Az előző héten a pontrúgások miatt kaptunk ki a Kisvárdától, ma nekünk sikerült ebből egyenlíteni, s ez visszahozott minket a meccsbe. Ezután átálltunk a két belső védő rendszerre, ez kicsit kockázatos volt, de szerettük volna megszerezni a győzelmet, s ez némi szerencsével sikerült is.”

A fejére rúgást kapó Nikolai Alhóval kapcsolatban elmondta, kórházba szállították, stabil az állapota, remélhetőleg minél hamarabb visszatérhet a csapathoz. Azt is elárulta, hogy a győztest gólt szerző Vancsa Zalánnak már az első félidő végén megmondta, hogy be fogja cserélni, álljon készen, mert képes lehet arra, hogy eldöntse a találkozót.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Újpest FC–MTK Budapest1–2(0–0)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion,1866néző.Vezette:Bognár T.

Gólszerző:Tallo (66.), ill. Miovszki (71.), Vancsa Z. (90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik