NB I: „A Győr-Vidi meccs mindig rangadó volt, és az is marad”

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 19:42
Címkék
A labdarúgó NB I 13. fordulójában vasárnap a 2. helyen álló Győri ETO a címvédő, jelenleg ötödik Videotont fogadja. A székesfehérvári klub hivatalos honlapjának a klub korábbi legendás játékosa, illetve későbbi edzője, Disztl László elevenítette a két csapat múltbeli mérkőzéseit. 

„Minden ETO–Vidi és persze Vidi–ETO mérkőzés a nyolcvanas években óriási rangadónak számított. Nem csak mi, játékosok vártuk ezeket az összecsapásokat felfokozott izgalommal, hanem a két csapat szurkolói is. Vidi-játékosként 'nyolcvan őszén játszottam először a győriek ellen, és nyertünk három egyre. Az egyetlen szépséghibája a történetnek csupán annyi, hogy az első győzelmem NB I-es játékosként az ETO ellen, egyben az utolsó is volt a Vidi színeiben, pedig több mint egy tucatszor szerepeltem a zöld-fehérek ellen" – beszélt a múltról a vidi.hu-nak Disztl László, aki a Videoton vezetőedzőjeként is átélt több Győr elleni mérkőzést.

„Vezetőedzőként az első meccsem a Győr ellen igazán fordulatos volt, hiszen az ötvenedik percben már kettő nullára vezettek a hazaiak, azonban alig másfél perc alatt sikerült az 59. és a 61. perc között egyenlítenünk. Ekkoriban egyébként már nem uralkodott sem a győri, sem a székesfehérvári stadionban olyan hangulat, mint a nyolcvanas években, de azért hét-nyolcezer néző még simán összejött egy ETO–Vidi rangadóra, sőt ha jól emlékszem, 'kilencvenhét novemberében több mint tizenegyezren jöttek ki szurkolni a Sóstói Stadionba az ETO elleni bajnokinkra. Hiába na, a két csapat összecsapása mindig is rangadó volt, és az is marad! 2008-ban, kissé váratlanul, ismét felkértek szezon közben, hogy legyek a Vidi edzője, amit nagyon boldogan elvállaltam. Tavasszal hazai pályán játszottunk a győriekkel, és Dajics korai góljával nyertünk is egy nullára. Érdekesség, hogy öt játékos is van a győriek jelenlegi keretében, aki már azon a három és fél évvel ezelőtti meccsen is pályára lépett: Sztevanovics, Völgyi, Dudás, Tokody és Koltai" – nyilatkozta Disztl László, aki azt is elárulta, hogy izgalmas, jó iramú mérkőzést, és természetesen Vidi-győzelmet vár a vasárnapi rangadótól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik