NB I: a Fradi hátvédjének hiányzott a feszültség

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 11:09
null
Miha Blazic (labdával) élvezi a gyakorlatokat (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/">fradi.hu</a>)
Az OTP Bank Ligában éllovas Ferencváros szlovén hátvédje, Miha Blazic új frizurával várja a bajnoki folytatást, és a Nemzeti Sportnak elmondta: szívesen játszana végre tétre menő meccseket.

 

Aki régen látta, alig ismer rá. Miha Blazic a karanténidőszak alatt megvált hajától, és géppel nyírt frizurával várja a bajnoki folytatást.

„Muszáj volt – felelte lapunknak nevetve a 27 éves szlovén védő. – Nem akartam fodrászhoz menni, így fogtam odahaza a gépet, és lenyírtam magamnak. Nem áll jól, de legalább kényelmes. Hosszú távon aligha marad így, ám most még jól érzem magam.”

Képernyőn a Fradi

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadó hazai idény folytatására május 23-ig várni kell, a szurkolók viszont már korábban láthatnak élő mérkőzéseket. Az MTVA sajtóosztályának hétfői közleménye szerint a Ferencváros két felkészülési találkozója is képernyőre kerül. A klubbal kötött megállapodás értelmében a zöld-fehérek szerdán 14 órakor kezdődő ZTE FC és a vasárnap 11 órára kiírt Mezőkövesd Zsóry elleni felkészülési meccsét is élőben közvetítik. Mindkettőt a M4 Sport csatornán, valamint az m4sport.hu oldalon lehet követni.

A hátvéd május 8-án töltötte be 27. életévét, klubja, csapattársai és sok szurkoló köszöntötte a világhálón. Még tortát is kapott, a buli azonban természetesen elmaradt. A védő ezekben a napokban inkább arra összpontosít, hogy minél hamarabb visszanyerje régi erejét, hiszen a bajnoki szünetben sokáig egyedül készült, majd kiscsoportos edzéseken vehetett rész.

„Élvezzük, hogy újra rendes gyakorlásokat tarthat a szakmai stáb – ismerte el. – Szerhij Rebrov vezetőedző nem kímél bennünket, olyan munkát végzünk, mint a téli vagy a nyári felkészülési időszak közepén. De ez így van rendjén, hiszen fontos, hogy a Debrecen elleni első bajnokinkra a lehető legjobb állapotba kerüljünk.”

Kirobbanthatatlan a Ferencváros kezdőcsapatából. A belső védő pozíciójában olykor Otigba Kenneth, máskor Abraham Frimpong vagy Lasa Dvali jutott szóhoz, ám ha a szlovén védőt – az Európa-liga-menetelés közben – nem pihentette a szakmai stáb, rendszerint ott volt a pályán. A játékos az eddigi huszonöt bajnokiból huszonkettőt végigjátszott. Védő létére csak négy sárga lapot kapott, pirosat pedig egyszer sem.

„Ilyen a játékom – szolgált magyarázattal Miha Blazic. – Szeretem inkább helyezkedéssel megoldani a nehéz szituációkat. Próbálom olvasni a játékot és előre kitalálni, hogy mire készül az ellenfél csatára. A kemény belépő már csak a végső megoldás.”

A szlovén futballista nem tagadja, nagyon várja már az első tétmérkőzést. Május 23-án a Debreceni VSC elleni elmaradt bajnoki pótlásával veszi kezdetét a Fradinak a bajnoki hajrá, hogy aztán május 27-én nyomban következzen az Újpest elleni derbi.

„Nehéz időszak vár ránk. Minden csapat hasonló cipőben jár, hiszen a csoportos edzéseket csak nemrégen kezdhettük meg. De nem aggódom, már most úgy érzem, hogy az erőnlétünkkel nem lesz gond. Mire kezdődik a bajnokság, újra jó állapotban leszünk. Az MTK ellen már pályára léptünk felkészülési mérkőzésen, minden játékos negyvenöt percet kapott a szakmai stábtól. Éreztük, hogy régen játszottunk, de nagyon jó volt újra pályán lenni. Hiányzott a futball, a meccsekkel járó feszültség.”

MLSZ: járványügyi szakembert a stábba!

A Magyar Labdarúgó-szövetségnek minden helyzetre készült forgatókönyve – nyilatkozta Sipos Jenő az InfoRádiónak a 2019–2020-as idény folytatásával kapcsolatban. Az MLSZ szóvivője még elmondta: heti kétszer kell elvégezni a koronavírustesztet a játékosokon és a stábtagokon, valamint 24–36 órával a mérkőzések előtt ismét. Pályára kizárólag azok a futballisták léphetnek, akik mindannyiszor negatív tesztet produkáltak. A kluboknak mindemellett kötelességük megfelelő egészségügyi végzettséggel rendelkező járványügyi szakembert alkalmazniuk legalább az idény befejezéséig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik