NB I: „A Ferencvárosból igenis van továbblépési lehetőség”

Vágólapra másolva!
2015.08.07. 23:01
Nagy Ádám új szerződést írt alá, David Mateos (Orlando City) és Somália (Toulouse) távozott – a Ferencváros mozgalmas napját az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál értékelte a fradi.hu-nak.

„Nagyon nagy dolognak tartjuk, hogy egy éven belül az angol Premier League-be (Muhamed Besic), a francia első osztályba és az amerikai MLS-be is távozott tőlünk labdarúgó. Amikor új játékost akarunk igazolni, akkor ez is komoly vonzerő tud lenni, hiszen látható, hogy a Ferencvárosból igenis van továbblépési lehetőség” – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

DAVID MATEOS
„Mateosnak élő szerződése volt a Ferencvárossal, ennek ellenére bejelentette nekünk, hogy távozni szeretne. Megmondtuk neki, hogy semmi akadályt nem gördítünk a távozása elé, amennyiben meg tudunk egyezni a kivásárlási áráról. Az elmúlt hetekben zajlottak a tárgyalások, és végül olyan megállapodást kötöttünk, amely kifejezetten előnyös a Ferencváros számára. Mateos az Orlandóban folytatja, mi pedig sok sikert kívánunk neki.”

SOMÁLIA
„Somália helyzete kicsit más volt. A brazil játékos négy évet töltött el nálunk, mindenki láthatta, hogy milyen fejlődésen ment át ebben az időszakban. Abban, hogy ő most egy francia első osztályú csapatban folytathatja, nagy szerepe van a mostani szakmai stábnak, hiszen ők találták meg azt a pozíciót, ahol Somália jó értelembe vett agresszivitása, küzdeni tudása és a megkérdőjelezhetetlen gyorsasága érvényesülni tudott. A szabályok szerint januártól már úgy tárgyalhatott volna bárkivel, hogy jövő nyáron ingyen elvihették volna. A Toulouse-tól érkező megkeresés után jelentősen magasabb fizetést kínáltunk Somáliának, de egy francia első osztályú ajánlattal így sem kelhettünk versenyre. Somália 27 éves lesz szeptemberben, egy ilyen ajánlattal élnie kellett, hiszen minden futballista azért kezd el játszani, hogy a legerősebb bajnokságok egyikében játsszon – ő most Ibrahimoviccsal küzdhet meg a pályán, vagy éppen a Marseille-hez hasonló nagy csapatok ellen játszhat. Nagy kihívások elé néz, de biztos vagyok benne, hogy meg fogja állni a helyét, és nagyon büszkék vagyunk rá.”

NAGY ÁDÁM
„Somit nem lesz könnyű pótolni, ez biztos. De mindenképpen örömteli, hogy délután hároméves szerződést írtunk alá Nagy Ádámmal. Ő már egy ideje a Fradi kötelékébe tartozott, de megnyugtató, hogy hosszú távon is magunk mellett tudhatjuk. Ádám egy fantasztikus tehetség, aki látta őt játszani, az tisztában van az erényeivel. Nagyon fiatal, épphogy betöltötte a huszadik életévét, biztos vagyok benne, hogy sok örömünk lesz benne.”

MI JÖN MÉG?
„Természetesen várható még igazolás. Úgy gondoljuk, hogy elöl már megvagyunk, a hátsó alakzatot viszont szeretnénk erősíteni. Mindenféleképpen az a célunk, hogy idén bajnokságot nyerjünk, ehhez meg kell erősíteni a védelmet. Ha Batik Bence egészséges lenne, akkor is azt mondanám, hogy középső védőre szükségünk van, hiszen két belső hátvéddel nem lehet nekimenni egy szezonnak. Jelenleg pedig az egyetlen bevethető klasszikus belső védőnk Michal Nalepa. Bence remélhetőleg mihamarabb visszatér, de gondolkodnunk kell ennek a posztnak a megerősítésén.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik