NB I: a DVSC kapusa beperelte klubját a FIFA-nál

Vágólapra másolva!
2016.02.19. 10:16
Nenad Novakovics, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC kapusa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (a FIFA-hoz) fordult, mert állítása szerint április óta nem kapott fizetést klubjától. Róka Géza klubigazgató szerint azonban a kapusnak csak táppénz jár.

Novakovics hosszú ideje sérült, sőt, Szima Gábor, a Loki elnöke azt mondta, Nenad Novakovics pályafutásának vége, ám a kapus ezt később cáfolta és azt állította, mindenképpen folytatja a karrierjét.Szima Gábor, a Loki elnöke azt mondta, Nenad Novakovics pályafutásának vége, ám a kapus ezt később cáfolta és azt állította, mindenképpen folytatja a karrierjét.

„Megkaptam az engedélyt az orvosomtól. Három-négy hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Napról napra egyre jobb állapotban vagyok – mondta Novakovics a Borsnak. – Amióta probléma van a lábammal, a dolgok nem működnek jól a klub és köztem. Már a kétezer-tizenöt áprilisi sérülésem óta nem kaptam fizetést, ezért a FIFA-hoz fordultam, az ügy pedig folyamatban van. Hamarosan döntés születik, és meglátjuk, mi lesz a következő lépés.”

A klubnál értetlenül állnak a történtek előtt, Novakovics állapotát ugyanis edzésre alkalmatlannak tartják, és állításuk szerint a neki járó pénzt minden hónapban megkapja.

„Tavaly áprilisban komoly műtéten esett át. Azóta sem tudott megfelelő állapotba kerülni, úgy tudom, jelenleg még futni sem képes – mondta Róka Géza klubigazgató. – Azóta táppénzen van. Értesülésünk szerint egy beadvánnyal a FIFA-hoz fordult, amihez minden joga megvan.”

Csakhogy a táppénz a Hivatalos Labdarúgók Szervezete szerint sem elég.

„Ha valaki közüzemi balesetet szenved, megsérül a pályán, a táppénz és a teljes fizetése közti különbséget a klub köteles megfizetni. Ez az általános eljárás, ám Novakovics ügyének pontos részleteivel nem vagyok tisztában” – tájékoztatott Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik