NB I: a becsmérlő jóslatok felpaprikázzák a budafokiakat

Vágólapra másolva!
2020.07.03. 16:42
Sikerre éhes és a lehetőséget megragadni képes játékosokkal készül hetvenöt év után első élvonalbeli idényére a Budafoki MTE, amelyet felpaprikáznak a becsmérlő jóslatok.
Sikerre éhes játékosokkal készül a Budafok az NB I-re (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Sikerre éhes játékosokkal készül a Budafok az NB I-re (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Miközben az NB I-es klubok többsége csak július közepén kezdi a felkészülést az új idény augusztus 15-i rajtjára, a korábban lezáruló NB II-ből feljutó Budafoki MTE-nél már lassan két hete, múlt hétfő óta tartanak az edzések, szombaton pedig már edzőmérkőzést is játszik az együttes az NB II egyik újonca, a PMFC ellen. A találkozóra ugyanúgy Halásztelken, a Németh Ferenc Sportcentrumban kerül sor, ahol a gyakorlásait is tartja a Budafok, és ahová pénteken nyílt edzésre várták a sajtó képviselőit.

VÉLEMÉNYEK

OLÁH Lóránt sportigazgató: „Már eddig is jól erősítettünk, de még mélyíteni tervezzük a keretet, szeretnénk igazolni egy-egy kapust, belső védőt és védekező középpályást. Nehéz játékosokat igazolnunk az NB II-ből is, mert irreális fizetési igényeik vannak, de nem baj, számunkra ez jó szűrő, mert nekünk motivált labdarúgókra van szükségünk.”

JAKAB János tiszteletbeli elnök: „Igyekszünk a határon túli magyar játékosok közül is erősíteni, mert az a tapasztalatunk, hogy sok esetben jobb a hozzáállásuk, harapósabbak, nagyobb bennünk az alázat és a tisztelet. Az ilyen mentalitású játékosokat keressük természetesen az országhatáron belül is.”

A fókuszban természetesen a friss szerzemény, a Puskás-díjas Zsóri Dániel van, aki 2019 februárjában a Debrecen játékosaként ollózott szépségdíjasan a Ferencváros kapujába, majd a Mol Fehérvár játékosaként legutóbb Budaörsön játszott kölcsönben, néhány napja pedig a Budafoknak adták ugyancsak kölcsönbe a pályáját ígéretesen kezdő támadót.

„Már a Budaörs futballistájaként találkoztam a Budafokkal, akkor is szimpatikus, összetartó csapatnak ismertem meg, és amikor a menedzserem jelezte, lenne lehetőségem itt folytatni a pályafutásomat, megörültem, és most itt vagyok – mondta lapunknak Zsóri Dániel, akinek annak ellenére, hogy még mindig csak 19 éves, sokak szerint máris „újjá kell építenie” önmagát. – Még messze vagyok az igazi énemtől a hosszú leállás miatt, de kiváló munka folyik Budafokon, biztos vagyok benne, hogy mire kezdődik a bajnokság, mindenki százszázalékos állapotban lesz. Tisztában vagyok vele, hogy az interneten rengeteg negatív hangvételű hozzászólás jelenik meg rólam, édesanyám szokta ezeket olvasgatni, de mondtam neki is, ne mérgezze magát velük. Engem csak elszántabbá tesz, ha igazságtalanul támadnak, és igyekszem a pályán válaszolni a kritikákra.”

Bevallása szerint a szakmai stáb elsősorban centerként számít a játékára, de adott esetben szélső támadóként is bevethető. Csatárokból egyébként nincs hiány az újonccsapatnál, hiszen a keret tagja a 2015-ös U20-as, új-zélandi világbajnokság egyik hőse, Mervó Bence, valamint a 15 találatával az NB II legutóbbi kiírásának társgólkirálya, Kovács Dávid is. Ha Zsóri Dánielnek újra fel kell építenie önmagát, mit szóljon Mervó Bence, akinek súlyos, komplikált térdsérülése után tavaly szintén a Budafok dobott „mentőövet”? Örömmel újságolja: tizennégy hónap kihagyás után immár teljesen egészséges, és buzog benne a tettvágy.

„Elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása, erre képesnek tartom a csapatot, és természetesen szeretnénk minél jobb helyezést elérni.”

Egy szemléletes példát is hozott arra, miért rendkívüli edző a csapatot az élvonalba vezető Csizmadia Csaba.

„Jelentős volt az erőnléti lemaradásom a hosszú kihagyásom miatt, de a járvány idején heti háromszor elutaztam Konyra, ahol lakik, és különedzést tartott nekem, természetesen az egészségügyi előírások betartásával. Volt, hogy hánytam a fáradtságtól, de nem lehetek neki elég hálás ezért, mert utolértem magam, és remek formában vagyok. Nem hiszem, hogy van még egy edző Magyarországon, aki ilyesmire hajlandó a játékosaiért.”

A gólkirály Kovács Dávid 28 éves korára jutott el az NB I-ig.

„Nem tudom szavakba önteni, milyen boldog vagyok, hogy idáig eljutottunk – fogalmazott. – Végigjártam az NB III-mat, az NB II-t, rengeteget dolgoztam céljaim eléréséért, és ez most fizetődik ki. Mivel gólkirály lettem, nyilván gólokat várnak tőlem az élvonalban is, de ezt nem nyomásként élem meg, az egyéni céljaimat mindig a csapatéi alá rendeltem.”

A Budafok felkészülése a jövő héten egyhetes lipóti edzőtáborozással folytatódik, majd tizenhárom napot Szlovéniában tölt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik